Женска кошаркашка репрезентација Србије у ноћи између суботе и недеље у поноћ (директан пренос РТС1, Спортклуб1) игра против домаћег Бразила утакмицу другог кола квалификационог олимпијског турнира у дворани „Гиљерме Параенсе“ у Белему.

– Пред нама је веома важна утакмица. Бразил је показао изузетан квалитет и приступ на јучерашњем мечу. Свесне смо да играмо против екипе домаћина која има огромну подршку са трибина. Због тога је важно да не дозволимо себи осцилације и лоше периоде, јер ће сваки минут утакмице бити пресудан. Верујем да ћемо као тим изаћи на терен и пре свега добром, тимском одбраном, а затим паметнијим одлукама у нападу, наметнути ритам и имати контролу током целе утакмице – рекла је капитен Тина Крајишник.

Србија је меч првог кола изгубила од Немачке са 73:66, док је Бразил доживео пораз од Аустралије 60:55. Победник овог дуела направиће крупан корак ка Играма у Паризу.

– Очекујем да ће ово бити велики изазов. Ово је дуел две поражене екипе из првог кола и обе се боре да се нађу на Олимпијским играма у Паризу. Виделе смо како су играле, са великом подршком бразилске публике, па знамо да ће утакмица бити веома тешка. Ми ћемо ући спремне и очекујем добру игру која треба да нам донесе очекиван резултат – истакла је Ивон Андерсон.

У другој утакмици програма од 21.00 сат играће два тима која су добила дуеле првог кола – Аустралија и Немачка. Пласман на Олимпијске игре у Паризу обезбедиће три првопласиране екипе.