Женска кошаркашка репрезентација допутовала је касно синоћ у Белем, а данас ће већ одрадити два тренинга. Нема много времена за адаптацију на временску разлику, као и на бразилских 30 степени са великом влагом, тако да ће стручни штаб на челу са Марином Маљковић искористити максимално сваки секунд, како би екипа спремно дочекала ФИБА олимпијски квалификациони турнир на коме ће од 8. до 11. фебруара играти против домаћег Бразила, Немачке и Аустралије. За пласман на треће узастопне Олимпијске игре, изабраницима Марине Маљковић биће потребно да после три одиграна дуела заузму једну од прве три позиције у групи.

-Данас смо одрадиле први тимски тренинг у Бразилу и у пуном саставу. Немамо много времена за припреме, тако да сваки тренинг гледамо да искористимо најбоље могуће. Пред нама су три тешке утакмице, против физички веома јаких екипа. Морамо да уђемо у утакмице фокусиране, јер знамо значај овог турнира – истакла је Драгана Станковић.

Једанаесторки која је кренула из Београда, у Лисабону су се придружиле Јована Ногић, Ивана Раца и Драгана Станковић, а данас је у Белем из Лос Анђелеса стигла и Анђела Дугалић.

-Веома важан турнир и изузетно је тешка група. Свесне смо да морамо одиграти три битне утакмице које нас воде на Олимпијске игре. Први корак је Немачка, млада и талентована екипа појачана сестрама Сабали, затим нам следи Бразил, домаћин, који исто има талентован тим. На крају имамо најтежег ривала – Аустралију, озбиљну екипу, која ипак није непобедива. Морамо се присетити и наше победе у Београду против њих пре две године. Ми смо спремне и идемо на све три победе. Имамо потенцијал, тренера Марину и стручни штаб којима верујемо као и они нама – рекла је Ивана Раца.

Србија турнир у Белему отвара дуелом против Немачке, у четвртак, 8. фебруара. После дана паузе, за викенд ће одиграти и преостала два меча – у суботу против Бразила и у недељу против Аустралије. Пласман на Олимпијске игре у Паризу обезбедиће три првопласиране екипе.