Следеће недеље почињу утакмице првог „прозора“ ФИБА квалификација за Европско првенство кошаркашица, које ће се од 19. до 29. јуна 2025. године одржати у Чешкој, Немачкој, Грчкој и И талији.

Женска сениорска репрезентација Србије такмичиће се у Г групи са Португалом, Северном Македонијом и Украјином.

Изабранице селекторке Марине Маљковић први меч играју у новобеоградској „Хали спортова Ранко Жеравица“ у четвртак 9. новембра 2023. од 18.00 часова против Украјине. Улаз ће бити бесплатан за све љубитеље кошарке и навијаче наше репрезентације.

Други меч новембарског прозора Србија игра у недељу 12. новембра 2023. од 18.00 сати у Скопљу против националног тима Северне Македоније.

У другом новембарском „прозору“, али следеће године, Србија 7. новембра дочекује Португал и 10. новембра гостује Украјини, а 2025. године наша репрезентација 6. фебруара дочекује Северну Македонију и 9. фебруара гостује Португалу.

Победници група и четири најбоље другопласиране екипе избориће пласман на Европско првенство које ће по први пут бити одржано у четири земље – Италији, Грчкој, Чешкој и Немачкој. Те земље ће играти квалификације у посебној групи И, ван конкуренције, пошто су као домаћини обезбедиле пласман на ЕП.