Женска кошаркаша репрезентација Србије започела је тренинге пред квалификационе утакмице, које ће у Краљеву и Нишу играти против Луксембурга, односно Украјине.

Наш тим до поласка у Краљево радиће у халама “Визура”, “Ранко Жеравица” и “Шумице” у Београду, а у првој фази заједно са бронзаним из Рија Тамаром Радочај, Невеном Јовановић, Саром Крњић, Александром Црвендакић и Драганом Станковић тренираће и младе и перспективне кошаркашице на које наш национални тим треба да се ослони у будућности.

– Наша акција ће се одвијати из два дела. За прву утакмицу позвала сам нека нова лица, младе играчице из домаће лиге, као и оне које тренутно играју у доброј форми у својим клубовима. До утакмице са Луксембургом имаћемо шест тренинга, што је мени сасвим довољно да се одлучим за састав против Луксембурга. У Нишу ћемо изаћи у најјачем могућем саставу, са жељом да квалификације завршимо што боље и да као прве одемо на Европско првенство. Наравно, за дуел против Украјине придружиће нам се и остале девојке из Рија, јер оне треба да заврше овај циклус  – истакла је селекторка Марина Маљковић.

Утакмица против Луксембурга игра се у суботу, 19. новембра у новој спортској дворани у Краљеву, док је дуел против Украјине на програму у среду, 23. новембра од 18 часова у нишкој дворани Чаир. На обе утакмице улаз је слободан, а из Кошаркашког савеза Србије позивају навијаче да дођу у што већем броју и пруже подршку најбољој кошаркашкој репрезентацији у Европи.