Кошаркашки савез Србије се искрено захваљује сваком од 7.000 људи који су у суботу испунили дворану „Пионир“ до последњег места, јер су тиме показали колико грађани Србије поштују и подржавају европске краљице. Оваква посета била је убедљиво највећа тог дана у целој Европи, а вероватно и у историји, бар оној новијој, европских квалификација. О томе колико Србија воли своје хероине, говори податак да оволико гледалаца није било на финалним угакмицама првенстава Европе годинама, да не кажемо деценијама уназад…

Велико хвала тренерима и професорима који су довели своје ученике са територије целе Србије, Београда и Републике Српске. Велико хвала медијима, који су нас пратили најављујући ову утакмицу и без чије помоћи суботње вече не би било тако величанствено. Надамо се да ће и они малобројни медији, који су сматрали да фудбалска утакмица Реал – Барселона заслужује четири пута већи простор у новинама од првакиња Европе, схватити да су погрешили и да ће се убудуће придружити осталима.

Желимо да цела Србија види наше шампионке! Зато ћемо утакмицу са Украјином играти у Нишу, а тражићемо дозволу од ФИБА да меч са Луксембургом такође играмо ван Београда.