Више од 100 девојчица, младих кошаркашица из неколико београдских клубова, марширало је данас улицама Београда у пратњи бубњара, као знак за почетак одбројавања последњих 10 дана до почетка Европског првенства за жене у кошарци, које се од 27. јуна до 7. јула одржава у Летонији и Србији. (Ниш, Зрењанин, Београд)

Након што су са Трга Николе Пашића, прошле кроз Безистан и преко Теразија, девојчице су стигле испред Скупштине Града Београда, где су их дочекали градоначелник Зоран Радојичић, председник KСС, Предраг Даниловић и генерални секретар, Дејан Томашевић.

Након што су им девојчице симболично поклониле лопте са којима ће се играти предстојећи Еуробаскет, уследило је заједничко фотографисање, а потом су се окупљеним представницима медија обратили председник KСС, Предраг Даниловић и градоначелник Београда, Зоран Радојичић.

„Овде смо пре свега да би обележили 10 дана до почетка Европског првенства за жене у друштву ових предивних девојчица, на температури која није баш за неко велико шетање, али утолико веће поштовање и већа захвалност свима њима. Приближава се почетак Европског првенства, наше девојке су на припремним турнирима, сматрам да ће ово бити једно велико кошаркашко весеље од 27. јуна до 7. јула, сматрам да смо урадили све што је до нас уз захваљујући Граду Београду, Граду Нишу, Граду Зрењанину, Министарству омладине и спорта, госпођи Михајловић, Влади Републике Србије без којих не би могли неке ствари да радимо, наравно свим нашим пословним пријатељима и пословним партнерима. Циљ је да остваримо што бољи резултат, не треба девојкама да стављамо никакву тензију на леђа и да комплаетна организација прође у најбољем реду“, поручио је Даниловић.

Градоначелник, Зоран Радојичић је потом изјавио:
„Захвални смо девојчицама које су по овако топлом времену и јаком сунцу прошле кроз град и још једном скренуле пажњу да за 10 дана почиње првенство. Сјајна је прилика да популаризујемо кошарку која је наш национални спорт, да популаризујемо женску кошарку у којој смо такође веома успешни. Такође, кроз спорт популаризујем здрав начин живота. За мене као градоначелника је посебно важно да још једном покажемо како можемо да организујемо врхунска такмичења, да будемо одлични домаћини и да људи који буду дошли у Београд у оквиру овог такмичења, да пожеле да поново дођу, да препоруче Београд и да још једном пошаљемо поруку како је Београд сјајна туристичка дестинација и да што више људи у наредном периоду посети наш град“, истакао је Радојичић.