Потписивањем Уговора о спонзорству између Кошаркашког савеза Србије и Роде даје се допринос даљем развоју и промоцији српске кошарке која бележи успехе и осваја значајна признања на светском и европском нивоу, речено је данас приликом потписивања спонзорског уговора у просторијама КСС – а. Овим документом је дефинисано да ће Рода подржати одржавање такмичења у женској и јуниорској лиги у наредне 3 године, као и да ће се сарадња проширити на додатне заједничке пројекте и акције, а све у циљу промоције овог спорта. Такође, током ове сарадње, Рода ће подржати изградњу терена за баскет 3 на 3.

„Чињеница да је договор о сарадњи постигнут још пре сјајних резултата наших најбољих кошаркашица и мушке селекције до 20 година, потврђује искреност жеље људи РОДЕ да на прави начин помогну српској кошарци. Изузетно ми је драго што је овај уговор потписан на обострано задовољство, а још више ме радује што се он највећим делом односи на подршку будућности наше кошарке, на стварање нових играча и играчица који ће наставити да освајају трофеје за Србију“, изјавио је после потписивања уговора Андрија Клеут, потпредседник Кошаркашког савеза Србије.

„Велика ми је част, што је РОДА потписивањем уговора са Кошаркашким савезом Србије, постала поносни спонзор српске кошарке, јер дубоко верујемо да су спорт и спортске вредности значајне за једно друштво, поготово за омладину“, рекла је Викторија Радојевић, извршни директор подручја маркетинга Мерцатор-С и додала: „на овај начин желели смо да, као друштвено одговорна компанија, дамо допринос заједници у којој послујемо и да партнерским односом са Кошаркашким савезом Србије помогнемо даљем развоју кошарке, као и да пружимо подршку младим талентованим спортистима.“

Рода и Кошаркашки савез Србије, овом приликом, најавили су неке од наредних заједничких пројеката међу којима је и отварање ексклузивних радњи „Shop in Shop“ у оквиру РОДА Мегамаркета широм Србије, у којима ће се продавати производи Кошаркашког савеза Србије, кошаркашка опрема и брендирани артикли. Поред тога најављена је могућност организације летњих кошаркашких кампова и турнира, који имају за циљ да промовишу спорт, односно кошарку међу омладином.