Кошаркашки савез Србије и Триглав осигурање данас су у свечаној атмосфери у београдском хотелу „Краун Плаза“ озваничили наставак вишегодишње успешне сарадње и потписали нови четворогодишњи уговор о спонзорству. Ово догађају присуствовали су челници КСС и Триглав осигурања, бројне угледне званице и новинари, као и комплетна сениорска репрезентација Србије и чланови стручног штаба на челу са селектором Александром Ђорђевићем.

Уговор подразумева подршку и спонзорство Кошаркашког савеза Србије и звање Званичног осигурања КСС, спонзорство мушких репрезентација, Спонзорство националног првенства у баскету 3х3 и насловно спонзорство Триглав кадетске лиге Србије.

– Српски кошаркаши препознати су у целом свету по својој упорности, креативној и специфичној игри, али и тимском духу. Ове карактеристике дале су резултате у свим категоријама, а наши кошаркаши се налазе у врху светске и европске кошарке. Исте вредности имамо и ми у Триглав осигурању. Код нас су одлични резултати и изузетно ми је задовољство што, као друштвено одговорна компанија, настављамо стратешко партнерство са Кошаркашким савезом Србије на још четири године. Овим уговором бићемо подршка нашим кошаркашима у следећем такмичарском циклусу, а бићемо и у прилици да пратимо развој младих нада којима посвећујемо посебну пажњу и трудимо се да им будемо додатни подстрек – рекао је Драган Марковић, председник извршног одбора Триглав осигурања Београд.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић истакао је задовољство досадашњом сарадњом.

– Када су руководиоци компаније Триглав осигурање, почетком 2015. године, дошли у „Кућу кошарке“, имали су јасну намеру – стварање дугогодишње и одрживе сарадње. Циљ је био заједнички. Дотакли смо врх светске кошарке, актуелни смо вицешампиони на европском и светском нивоу. Наша досадашња четворогодишња сарадња донела је много нових победа, како нама на кошаркашком терену, тако и компанији Триглав у остварењу још бољих пословних резултата. Кошаркашки савез Србије и компанија Триглав представљају победнички тим, а да је сарадња до сада била више него успешна сведочи данашње потписивање новог уговора на четири године.  Захвалан сам јер нам овакав вид подршке омогућава постизање врхунских резултата уз стварање нових репрезентативаца, чувајући оно што је најважније – њихову сигурност и здравље. Надам се да ћемо се овде окупити и за четири године набрајајући нове успехе и нове победе на задовољство и добробит свих нас – рекао је Даниловић.

Захавливши се Триглав осигурању на искреном партнерству, председник КСС Предраг Даниловић уручио је Драгану Марковићу медаљу освојену на Европском такмичењу у кошарци 2017. у Турској, уверен да ће бити у прилици да и у наредном периоду поклања најсјајнија кошаркашка одличија.

У знак захвалности за одличне резултате досадашње сарадње, али као и до сада окренути будућности, председник компаније Триглав осигурање Марковић уручио је симболичну полису добровољног здравственог осигурања селектору Александру Ђорђевићу, намењену свим нашим кошаркашима сениорске репрезентације.