Кошаркашки савез Србије потписао је уговор са Лашким пивом, брендом из портфолија компаније Heineken Србија, које је тако постало званично пиво КСС и сениорских националних тимова. Данас су у свечаној атмосфери, у „Кући кошарке“, директор компаније Heineken Србија Виктор Гилхофер и генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић потписали трогодишњи уговор о спонзорству.

Генерални секретар КСС Дејан Томашевић захвалио се првом човеку компаније Heineken Србија и Лашком што су изабрали да помогну развој српске кошарке.

– Резултат квалитетног рада Кошаркашког савеза Србије је чињеница да имамо све више компанија из иностранства које желе да буду наши партнери, што је потврда, пре свега, добрих резултата, али и великог ангажовања КСС. Веома сам поносан на потписивање новог спонзорског уговора, са брендом Лашко пиво испред компаније Heineken Србија, једног од највећих светских произвођача пива. Уговор је потписан на период од три године, а искрено верујем да ћемо, као и са нашим другим спонзорима, партнерство претворити у дугогодишњу сарадњу. Драго ми је што је компанија Heineken препознала, поред фудбала, велики значај и потенцијал кошарке у нашој земљи. Верујем да ће Кошаркашки савез Србије у наредном периоду наставити да ниже успехе по којима је познат и да ћемо на тај начин оправдати поверење новог спонзора – рекао је Томашевић.

Директор компаније Heineken Србија Виктор Гилхофер истакао је да је поносан што ће бренд Лашко подржати КСС у периоду када нас чекају велика такмичења и изазови, међу којима су Европско првенство за кошаркашице у Србији, Светско првенство за кошаркаше у Кини, Олимпијске игре у Токију, као и Европско првенство 2021. године.

– Част нам је што смо постали део једне успешне кошаркашке приче, која има изванредан рецепт за успехе и победе. Уосталом, кошарка је уткана у пору готово сваког човека у Србији, а љубав према овом спорту се преноси са генерације на генерацију. Историјат је испуњен великим резултатима, а довољно је рећи да је Србија, у склопу државних заједница или самостално, у чак пет наврата постала шампион Светских првенстава, осам пута је освојила Европско првенство, била је златна и на Олимпијским играма, уз још шест медаља на ОИ. То је нешто што је многим нацијама неоствариво. А Србија тај кошаркашки сан изнова доживљава на јави. Ипак, није довољно маштати да би се нешто и догодило. Потребно је много рада, труда, талента, баш као и праве подршке. Управо смо ми ту, да као партнери дамо свој допринос новим успесима и победама Србије на кошаркашком терену – рекао је Гилхофер.

На свечаној церемонији потписивања уговора, Томашевић је Гилхоферу поклонио дрес кошаркашке репрезентације Србије са бројем 1.