КРАЉЕВО – НОВОСАДСКА ЖКА 75:69 (13:11, 21:18, 25:10, 16:30)

У другом полуфиналном мечу финалног турнира Купа „Милан Цига Васојевић“ у Сурдулици, Краљево је победило Новосадску ЖКА и у недељу 15. марта од 18.00 часова (ТВ Аренаспорт 1) бориће се за трофеј са екипом Радивоја Кораћа.
Прву четвртину обележила је брза игра и доста промашаја на обе стране, па је у 7. минуту било 9:9, а ЖКА је пружала одличан отпор искуснијем ривалу. Краљево је појачало ритам и у 14. минуту повело – 19:14, а предност од три до пет поена држало је до финиша друге деонице. После поена Рачић, у 18. минуту предност је порасла на „плус осам“ – 30:22, а после 20 минута игре било је 34:29.

Заиграле су Краљевчанке много боље на старту треће четвртине, појачале ритам и у 23. минуту стекле прву двоцифрену предност – 44:33, а после тројке Бајић и 47:33. Наставило је Краљево да повећава предност преко Гобељић, па Луис и Хил до великих „плус 20“ (57:37, 28. минут). Новосађанке су се бориле да ухвате прикључак, али је питање победника већ тада било решено, а у 30 минуту је било највећих 59:37.

У последњој деоници екипа ЖКА се трудила да смањи разлику што је донекле и успела, па је у 40. минуту пришла на само „минус шест“ (67:73), али више од тога није могла и Краљево је на крају заслужено славило.

Комплетну статистику можете видети овде

http://lige.kss.rs/kup/kup-milan-ciga-vasojevic/

Дејан Ковачевић, тренер Краљева
– Хвала на гостопримству општини Сурдулица и свима који су учествовали у организацији овог турнира. Искрено, нисам очекивао да ће се играти, али ово је један леп потез који враћа веру у живот и људе да се изборимо са свим недаћама. Што се тиче саме утакмице, свака, сама по себи, на оваквим турнирима носи притисак и моја екипа је мало подлегла, без обзира што је екипа из Новог Сада слабији тим од нас. У сваком сегменту смо вечерас били бољи тим. Честитам мојим играчицама, као и екипи ЖКА на фер и коректној борби. Остаје нам да се спремимо за сутрашње финале и одрадимо посао због кога смо дошли.

Татјана Живановић, кошаркашица Краљева
– Одлично смо дочекани у Сурдулици и осећамо се јако лепо овде… Честитала бих екипи ЖКА на доброј утакмици. Нисмо почели како треба и како је очекивано, да бисмо своју игру довели на жељени ниво на почетку треће четвртине. Ово је већ иза нас, окрећемо се сутрашњем финалу због кога смо и дошли овде…

Весна Џувер, тренер Новосадске ЖКА
– Желим да честитам екипи Краљева пласман у финале. Негде смо се потајно надале да ова млада екипа може срцем да уђе у финале, али смо направили пар везаних грешака које екипа као што је Краљево озбиљно казни и одвоји се на недостижну разлику… Међутим, поносна сам што су чак и млађе играчице са клупе ушле одговорно и успеле да смање ту разлику и покажу храброст.

Лена Радуловић, кошаркашица Новосадске ЖКА
– Дуго смо се спремали за ову утакмицу, ушли смо без притиска, али врло мотивисано, да себи докажемо да екипа Краљева није непобедива. Јако смо ушли у утакмицу, одиграли одлично прво полувреме. У трећој четвртини је било пуно наших грешака које су оне изванредно искористиле, тако да су у четвртој четвртини отишле на велику разлику. Остаје жал што у том делу нисмо успеле мало боље да одиграмо.