Женска кошаркашка репрезентација Србије одрадила први тренинг

Кошаркашице Србије окупиле су се у новобеоградској Хали спортова и одрадиле први тренинг у оквиру припрема за квалификационе утакмице за учешће на Еуробаскету 2017. у Чешкој.

Шампионке Европе прву утакмицу квалификација играју против Немачке у суботу од 19 сати у хали Пионир и селекторка Марина Маљковић позвала је навијаче да напуне Пионир, да поздраве кошаркашице први пут после величанственог дочека пред Скупштином.

– После балкона и дочека било би лепо да Пионир буде пун. Знамо да је слава, велика у Србији, али не бирамо ми термине, него ФИБА. Направите неку комбинацију, закасните на славу, дођите да подржите репрезентацију, да прославимо злато и надам се, победимо тешку селекцију Немачке – каже Маљковићева.

Српска селекторка је рекла шта очекује од ривалки у првом квалификационом мечу за Еуробаскет 2017.

– Немачка је веома дисциплинована екипа, о њој не знамо много јер је доста тога мењала. Знам две најбоље играчице и са те стране имам нешто више информација. Знам да се спремају немачки, веома дисциплиновано, чему у прилог иде чињеница да у среду играју пријатељску утакмицу са Пољском – закључила је селекторка српских кошаркашица.

Меч Србија – Немачка игра се у суботу, 21. новембра од 19 часова у хали
Пионир и улаз ће бити бесплатан.