Сениорска репрезентација Србије одиграла је прву контролну утакмицу у склопу припрема за Европско првенство које их очекује од 5. до 20. септембра. Противник нашим најбољим кошаркашима у Крањској Гори била је селекција Мађарске које неће учествовати на предстојећем Евробаскету. Изабраници селектора Александра Ђорђевића одиграли су више него коректно за ову фазу припрема и без икаквих проблема дошли до убедљивог тријуфма, приказавши веома течну, на моменте и атрактивну игру: Србија – Мађарска 81:61 (18:16, 24:14, 19:13, 20:18).

Селектор Ђорђевић на овом сусрету није рачунао на капитена Милоша Теодосића, Драгана Милосављевића, Зорана Ерцега и Немању Бјелицу, који ће вероватно добити прилику већ сутра кад се са истим ривалом игра утакмица без присуства публике.

Селекција Мађарске била је равноправан ривал само у првих 10-так минута док су наши кошаркаши тражили прави ритам. На самом почетку најрасположенији је био Огњен Кузмић, да би се у наставку разиграо Немања Недовић који је са неколико ефектних закуцавања допринео двоцифреном вођству после првих 20 минута игре – 42:30.

У наставку сусрета Србија је била још убедљивија и моћнија, почевши од трчања, одбране, разноврсности у фази напада. Предност је константно расла, а све више су у првом плану били најмлађи играчи Никола Милутинов и Лука Митровић, док су значајан допринос такође дали Богдан Богдановић, Никола Калилнић и Владимир Штимац. После треће четвртине српски репрезентативци су имали „+18“ – 61:43. У самом финишу темпо је делимично опао, али то није утицало на коначан резултат – 81:61, као ни на веома добар утисак који су оставили наши најбољи кошаркаши у првој контролниој утакмици.

СРБИЈА: Симоновић 1, Пот 2, Богдановић 8, Марковић 2, Калинић 10, Кешељ 2, Радуљица 6, Штиомац 9, Митровић 9, Недовић 14, Дангубић 5, Кузмић 7, Милутинов 10.

МАЂАРСКА: Рујак 7, Тот 11, Келер 2, Витман 7, Ковач, Војовда 13, А. Тот 5, Панго 2, перл 4, Елингсфелд 10, Панго, Богднар.