Победу на првој станици Рода 3×3 каравана – турниру у Крагујевцу, однела је екипа „Нови Сад Ал Вахда 3×3“ из Новог Сада. Наша тренутно најбоља баскет екипа на свету, коју чине репрезентативци Србије а предводи је Душан Домовић Булут, тријумфовала је у финалу против момака из екипе „3×3 Сремска Митровица“. Треће место освојила је екипа Олимп из Београда.

Турнир у Крагујевцу је обележио поред, према речима организатора и самих учесника жестоке конкуренције и напоран распоред због измена локације такмичења изазван временским неприликама. Наиме, због падавина у првој половини дана групна фаза турнира је одиграна у дворани хотела „Шумарице“, да би се са разведравањем целокупна организација и мечеви преселили на терене у Великом парку у центру Крагујевца.

Ипак, измене у организацији нису утицале на то да један од најквалитетнијих турнира у оквиру Рода 3×3 првенства Србије пружи гледаоцима прилику да присуствују врхунском уличном баскету наших момака. Томе у прилог говори и чињеница да су уз освајаче прва три места биле и екипе „Земун 3×3“, „Џакови“, „Стронг Опен“, још увек актуелни победници државног прошлогодишњег првенства Србије „Ел Дорадо“, прваци БиХ „Екос Ромори“ и др. Такође, важно је напоменути да је турнир у Крагујевцу ове године био интернационалног карактера – учествовало је укупно 25 сениорских екипа, међу којима су биле и четири најбоље екипе из Босне и Херцеговине, екипа из Црне Горе и 3×3 шампиони Македоније.

Победник турнира у Крагујевцу екипа Ал Вахда из Новог Сада освојила је 70.000 динара, ваучер од 15.000 динара за специјализовану 3×3 опрему, као и спортску опрему КСС.

За забавни део турнира побринули су се спонзори Рода 3×3 првенства Србије – трговински ланац „Рода“, „Триглав осигурање“ и енергетско пиће „Бустер“, који су за Крагујевчане приредили бројне активности и поклоне.

Караван наставља свој пут, а следећа станица је Сремска Митровица, где ће се у недељу, 21. маја, одиграти турнир на централном градском тргу. Након тога, по распореду Рода 3×3 првенства Србије су турнири: Ужице, Београд, Свилајнац, Чачак, Нови Сад, Алексинац, Параћин, Краљево, Ниш, Зрењанин и Чајетина.

Наставља се потрага за шампионима Србије у 3×3 баскету, које ћемо добити 19. августа на финалном турниру у Београду.