Репрезентацију Србије до 19 година очекује најважнија утакмица на Светском првенству на Криту, јер ће четвртфинални дуел са Литванијом одлучити да ли ће се наши момци наћи у самој завршници и борити за медеље и место на победничком постољу. До сада је наш млади тим остварио максималан учинак. До првог месту у групној фази дошло се победама против Кине, Порторика и Француске, што је омогућило релаксирајући дуел против селекције Филипина у осмини финала.

Следи највеће искушење и меч 1/4 финала против одличне селекције Литваније. Упркос умору и ситним повредама селектор Александар Бућан верује у своје изабранике као и у позитиван исход дуела који почиње у петак од 14:30 часова.

– Свесни смо квалитета репрезентација Литваније, њиховог начина играња, начина реализације у нападу и велике агресивности у одбрани. Да би утакмицу решили у своју корист треба да доведемо себе у максимум и прикажемо најбољу игру на овом шампионату. Нисмо успели кроз тренажни процес да урадимо много пре свега због бола припоја адуктора испод глутеуса код Марка Пецарског. Код још неколико играча присутне су микро трауме као последица замора, али су се у редукованом режиму тренинга прирпемили за сутрашњу утакмицу. И поред свега наведеног имамо апсолутно поверење у играче и у њихов карактер који ће бити од пресудног значаја на сутрашњој утакмици као и у наставку првенства – истакао је селектор У19 репрезентације Србије, Александар Бућан.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА

Мали – Порторико (12:00)

Србија – Литванија (14:30)

САД – Русија (17:00)

Канада – Француска (19:30)