Кошаркашки савез Републике Српске, свечаном академијом која је одржана у „Кристалној сали“ хотела Босна у Бањалуци, обележио је 25 година постојања.

Свечаној академији присуствовале су многе угледне званице, а међу њима и представници Кошаркашког савеза Србије, Кошаркашког савеза Словеније као и многи гости из јавног живота РС, спортских савеза РС и кошаркашких клубова РС.

На академији су додељена признања појединцима и колективима који су обележили протеклих 25 година кошарке у Републици Српској, а део награда биће уручен и током традиционалног Кошаркашког сабора 27. децембра и на финалним утакмицама Куп Републике Српске.

– За 25 година рада било је много важних догађаја. Значајни су нам и споразуми које смо потписали, међу којима и онај са Кошаркашким савезом Србије који се односи на размену играча, едукацију судија и тренера – рекао је председник КСРС Борис Спасојевић.

Кошаркашки савез Србије добио је од КСРС златну плакету, коју је Јовици Антонићу, првом помоћнику селектора сениорске репрезентације Србије Александра Ђорђевића, уручио помоћник министра спорта Републике Срспке Драган Јаћимовић.