Копаоник је последњих дана једно од стецишта 3х3 кошаркаша, с обзиром да је међународни кошаркашки камп ЈУБАК од 8-15. јула организовао смену у оквиру свог кампа намењену развоју 3х3 играча.

У сарадњи са Кошаркашким савезом Србије у оквиру кампа у периоду од 11-13. јула 2018. године биће организован и реализован по први пут (у историји 3х3 „покрета“) специјализован семинар за 3х3 тренере и судије.

Идеја је да се у наведена три дана будући 3х3 тренери и судије упознају са системима рада, плановима и програмима ФИБА, као и да чују искуства самих играча и најуспешнијих тренера у овом виду кошарке.

Првог дана семинара своја искуства полазницима ће поделити прослављени стручњак и ФИБА експерт – Владе Ђуровић, као и Јасмина Јурас – која је једна од најцењенијих ФИБА 3х3 судија.

Другог дана ће се тренерима обратити Стефан Стојачић, репрезентативац Србије и освајач златне медаље на ФИБА 3х3 Светском првенству одржаном у јуну на Филипинима (који је прошле сезоне био МВП играч регуларног дела ФИБА 3х3 Светске турнеје), Дарко Крсман, кондициони тренер, који ће говорити о специфичном начину припреме за овај вид кошаркашке игре, као и специјални гост из ФИБА – Роберт Риблингер (менаџер развоја ФИБА 3х3).

Последњи дан семинара је „резервисан“ за предавање селектора мушких кошаркашких репрезентација Србије – Горана Војкића и директора 3х3 ФИБА – Алекса Санчеза.

 

По завршетку, овог првог и самим тим историјског семинара за 3х3 тренере, полазници ће добити сертификат о учешћу и похађању истог.