Кошаркашки савез Србије и компанија „Моцарт“ објавили су данас на конференцији за медије у „Штарк арени“ да су потписали четворогодишњи уговор о сарадњи.

Тако се још једна веома успешна компанија каква је „Моцарт“ придружила пулу спонзора КСС. Испред „Моцарта“, на конференцији су били извршни директор Дејан Ћировић и директор маркетинга Дејан Косановић.

Присутнима се први обратио Ћировић.

– Желим да изразим понос и задовољство што смо постали део једне овако велике и успешне породице КСС. За нас је ово наставак онога што смо радили годинама уназад – помагали српски спорт кроз савезе и клубове. Такође, овај уговор је потврда да најбољи иду уз најбоље. Без жеље да стварамо притисак на ове момке, не сумњамо да ће се из Кине вратити са медаљом, а на нама је да их сачекамо испред Скупштине. И још нешто – за сваки кош Србије на Светском првенству у Кини компанија „Моцарт“ ће уплатити 1.000 динара, а за сваку тројку 10.000 динара у хуманитарне сврхе – рекао је Ћировић.

Генерални секретар КСС Дејан Томашевић такође је изразио задовољство.

– Познајем ове људе годинама уназад, долазе из кошаркашког града Чачка и нормално да са њима направимо сарадњу, а доказ колико имају поверења у ово што радимо је што су од старта изразили жељу да одмах буду четири године спонзори и велико им хвала… Једна од акција „Моцарт“ је изградња и реновинарње кошаркашких терена, а да ли ће они бити пуни много зависи и од свих успеха наших репрезентација и рада КСС…

Томашевић је Ћировићу поклонио дрес репрезентације са натписом „Моцарт“, а извршни директор ове компаније генералном секретару КСС је поклонио лопту.