Мини баскет турнир „Викенд шампиона“ одржан је у суботу 11. Маја 2019. на тргу испред Градске куће у Новом Саду, у организацији компаније НИС и Кошаркашког савеза Србије. Кошаркашко знање овом приликом показало је око 250 дечака и девојчица, узраста од седам до десет година, подељених у 16 тимова из целе Србије.

Мини баскет турнир „Викенд шампиона“, који компанија НИС другу годину заредом организује уз подршку Кошаркашког савеза Србије, одржан је у склопу пројекта НИС под називом „Сви смо један тим“, чији је циљ промоција спортског духа и здравог начина живота код најмлађих. У оквиру ове акције реализују се и дружења најмлађих са спортистима из домаћих тимова, тако да је и овога пута доживљај употпуњен доласком кошаркаша јуниорског тима Партизана Душана Танасковића, Луке Тарлаћа и Лава Цветковића, који су тренирали са нашим најмлађим спортистима.

Након тренинга младих са јуниорима Партизана, присутнима се обратио Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа за спорт и омладину.

– Веома ми је драго што се у Новом Саду одржава манифестација која промовише спорт и здраве начине живота код најмлађих. Деца треба да одрастају играјући се на отвореном простору, игралиштима и спортским теренима и Град ради на томе да створи услове за такве активности, али и да подржи пројекте који доприносе том циљу. Овом приликом желим да се захвалим друштвено одговорној компанији НИС која је организовала овај догађај и која подржава спортисте, као и пројекте који унапређују квалитет живота локалних заједница широм Србије – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Председник Удружења Мини баскет Србија Раде Георгиевски истакао је да компанија НИС у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије већ девет година заредом пружа подршку организацији мини баскет турнира широм земље. Он је објаснио да су програми, лопте и висина кошева на турниру прилагођени узрасту деце и најавио да ће ове године, под слоганом „Сви смо један тим“, мини баскет турнир „Викенд шампиона“ бити организован и 1. јуна у Београду и 8. јуна у Нишу.

Поред мини баскет терена, најмлађи су снаге одмеравали и на терену са телескоп кошем са вештачком травом, а на крају турнира сви учесници су добили медаље и на тај начин показали да су сви победници и да овај пројекат има јасан циљ да не ствара конкуренцију међу децом, већ заједништво и толеранцију.

У сарадњи са Кошаркашким савезом Србије, НИС већ девет година заредом пружа подршку организацији пројекта „Мини баскет Србија“ и одржавању мини баскет турнира широм наше земље. Циљ пројекта је да у деци пробуди спортски дух и здрав начин живота, док су такмичарски резултати у другом плану. НИС подржава бројне спортске клубове и организације у Србији, а између осталог је вишегодишњи партнер Кошаркашког савеза Србије и Кошаркашког клуба Партизан НИС.