Потписивањем новог Уговора о спонзорству између Кошаркашког савеза Србије и РОДЕ, која послује у оквиру компаније Меркатор-С, наставља се сарадња која успешно траје већ три године.

Новим уговором даје се допринос даљем развоју српске кошарке, уз коју је РОДА била у претходном периоду, чиме је допринела побољшању квалитета такмичења, речено је данас приликом потписивања спонзорског уговора. Документом је дефинисано да ће РОДА и у наредне три године пружати подршку током одржавања такмичења, али и додатних пројеката који имају за циљ промоцију кошарке и спорта.

– Када лидери у спорту и бизнису, Кошаркашки савез Србије као један од најуспешнијих спортских колектива и Рода као једна од најуспешнијих компанија у региону деле заједничке вредности – знање, страст, дисциплину и на крају заједнички успех, онда сарадња која се наставља представља задовољство – изјавио је Ентони Сошић, генерални директор компаније Меркатор-С и додао: – Уверен сам да су пред нама успеси, као и у претходне три године, јер ми представљамо победнички тим.

– Након три године подршке коју је РОДА пружила Кошаркашком савезу Србије, овим уговором наша сарадња прераста у пријатељство и партнерски однос – изјавио је Дејан Томашевић, генерални секретар Кошаркашког савеза Србије, који се захвалио РОДИ и уручио поклон дрес са потписима репрезентативаца са Првенства Европе у Истанбулу 2017. године када је кошаркашка репрезентација освојила сребро.

– Током претходне три године сарадње остварени су сјајни успеси, као што су сребрна медаља мушке репрезентације на ОИ у Рију 2016. године и Евробаскету у Истанбулу 2017. године. Јуниори, који су овде са нама,  летос су освојили злато на Европском првенству. Забележени су и успеси женске сениорске и јуниорске репрезентације, освојена је бронзана медаља на Олимпијским играма у Рију 2016. године. Након донације терена за баскет 3 на 3, “Рода 3 на 3 лига Србије” је од стране ФИБА у августу 2016. године проглашена и званично најбољом лигом на свету, а ту позицију је и данас задржала.

Отварањем КСС шопова са најширим асортиманом опреме српске кошаркашке репрезентације, РОДА је помогла Кошаркашком савезу Србије да своје производе учини доступним свим навијачима. Спонзорством “Рода јуниорске лиге Србије”, РОДА већ три године заредом свим клубовима донира нове гарнитуре дресова, а младим играчима и осигурање у случају спортских повреда.

Овом приликом најављено је да ће и у наредне три године, РОДА интензивно пружати подршку Кошаркашком савезу Србије, како би се и даље радило на развоју овог спорта у Србији, јер РОДА је поносни спонзор српске кошарке.