Од утакмице Србија-Литванија остварен је приход од продатих улазница у износу од 10.747.928 динара. Захваљујући нашој репрезентацији и 18.213 навијача који су је бодрили, за инклузивна игралишта у Србији ће бити издвојено 5.373.964 динара. Спектакуларна утакмица којом су наши кошаркаши испраћени на Светско првенство у Кини имала је хумани карактер, јер ће половина прихода бити упућена УНИЦЕФ-у за изградњу инклузивних игралишта на којима ће се деца са сметњама у развоју и инвалидитетом играти и дружити са својим вршњацима.

– Ово је била јединствена прилика да позовемо све навијаче да навијају за наш тим, да бодре кошаркаше на врло квалитетној утакмици, буду хумани и помогну да и деца са сметњама у развоју могу слободно да се играју са својим вршњацима на игралиштима која су безбедна, сигурна и која ће имати справе прилагођене свој деци. Нама је партнерство са УНИЦЕФ-ом веома важно, јер смо на овом пројекту показали да можемо да се понашамо спортски и будемо хумани, да дамо допринос друштву у коме расту и наша деца. Захваљујем свима који су били са нама у суботу – изјавио је Дејан Томашевић, генерални секретар Кошаркашког савеза Србије.

Игра, спорт и рекреација јако су важни за здраво одрастање деце, а дружење са вршњацима и њихово укључивање у друштво кључни су фактори који утичу на квалитет живота деце.

– Само заједно можемо да направимо разлику и помогнемо деци којој је потребна подршка читаве заједнице. Велику захвалност дугујемо Кошаркашком савезу Србије, свим репрезентативцима и нашем амбасадору и селектору репрезентације Александру Ђорђевићу на несебичној подршци. Захваљујући прикупљеним средствима моћи ћемо да изградимо инклузивна игралишта у Србији, где ће деца са сметњама у развоју и инвалидитетом моћи да се играју са својим вршњацима. У име УНИЦЕФ-а захваљујем свим фановима кошарке који су показали хуманост у суботу увече – изјавила је Весна Савић Ђукић, шеф одсека за сарадњу са привредом УНИЦЕФ-а у  Србији.

Партнерство између КСС и УНИЦЕФ-а започето је у години када се одржава Светско првенство у Кини и када се обележава 30 година од усвајања Конвенције о правима детета. УНИЦЕФ и КСС захваљују свим навијачима који су се одазвали позиву, купили карту и дошли у плавом да навијају за наше „орлове“ и помогну у прикупљању средстава за изградњу инклузивних игралишта у Србији. Партнерство које је започето овом утакмицом биће настављено, јер су оба партнера одлучна да помогну у креирању окружења у коме сва деца могу да остваре своје потенцијале.