Наше најбоље кошаркашице завршиле су у суботу први део припрема за предстојеће Европско првенство у Чешкој (16-25. јун 2017), да би се после два слободна дана у понедељак пре подне поново окупиле на тренингу у „Хали спортова Ранко Жеравица“ и у радној атмосфери наставиле „Операцију Праг 2017“.

Најмлађа у нашем националном тиму Александра Црвендакић изузетно је задовољна урађеним на Златибору, a први тренинг меч затвореног типа против Црне Горе био је одличан за наш тим (72:40).

– Већина девојака је дошла на припреме малтене право из напорних сезона и свима нам прија што смо коначно заједно и што причамо на нашем језику. Верујем да се то одражава и на терену, јер све тренирамо са великим задовољством. На Златибору смо се уклапале, радиле на неким техничким стварима, затим на нашој кондиционој припреми… Спремне смо за наставак припрема, да надоградимо све што смо поставиле до сада.

Шта мислиш о ривалима у групи на Европском првенству у Прагу?

– Група свакако није за потцењивање, као уосталом ни једна екипа на Европском. Француску добро познајемо, већ смо са њима играли јако битне утакмице. Направили су неке кадровске промене у екипи, заменили неке кошаркашице које би могле да парирају нашем стилу игре. Што се тиче Грчке и Словеније, сматрам да имају квалитетне екипе и верујем да ће свима бити изазов да играју против првака Европе.

Најмлађа си у репрезентацији, да ли то значи да слушаш старије саиграчице?

– Некако сматрам да је најлепше бити најмлађи у репрезентацији. Наравно, то значи да треба да слушам старије и да научим доста од њих. Имам велику срећу што су моје саиграчице увек спремне да ми помогну и да ми укажу на грешке. Имам велику подршку од њих!

Иза тебе је одлична сезона у Шопрону?

– Када је реч о мађарској лиги, оствариле смо зацртани циљ. Освојиле смо Куп и првенство, али смо у Евролиги могли да имамо бољи резултат. Из сваке сезоне се нешто научи и сматрам да ће следећа сезона бити боља, како тимски тако и индивидуално.

Следеће сезоне у клубу ће ти се придружити Јелена Миловановић и Тина Јовановић?

– Обе су ми јако драге особе и пресрећна сам што ће бити са мном у Шопрону. Увек је лепо имати добре пријатеље око себе…