Осмех је никада не напушта, као ни жеља да побеђује са Србијом. Невена Јовановић, један од најискуснијих у женској сениорској репрезентацији истиче да се увек осећа добро када је на припремама националног тима.

– Драго ми је што сам ту са девојкама и што млађим играчицама могу да помогнем да се што боље уклопе у ову причу… Срећне смо када смо на окупу… – отвара причу Невена.

Шта очекујеш у наставку припрема и у мечевима са Јапаном 8, 9. и 11. јуна?

– Очекујем, пре свега, да девојке буду здраве, с озбиром на то да смо имали пар проблема са ситним повредама које су нас задесиле и нису дозволиле да на предходном тирниру будемо комплетне. Остало је још мало времена и мислим да ћемо овај период искористити да се уиграмо и игру приближимо онаквој каква треба да нас краси у Чешкој.

Увек си међу креаторима добре атмосфере у свлачионици…

– Тако кажу :) Није увек лако, поготово у припремном периоду, па добро дође мало шале и смеха, што нам помогне да лакше превазиђемо „тешке“ тренутке.

Ближи се пут у Праг на Европско првенство, група није лака.

– Француска нам је добро знан противник, недостајаће им неке играчице, као и нама, али то сигурно не умањује њихов квалитет. Словенија је екипа која игра све боље и показала је зашто је ту, на Европском првенству. Грчка је доста неугодан противник, са пар искусних играчица . Против Гркиња играмо прву утакмицу на првенству, што самим тим носи одређену тежину.

Имала си одличну сезону, променила си клуб али остајеш у Француској.

– Срећна сам што сам остала у Француској! Свиђа ми се лига, организација, однос према играчицама… Људи воле женску кошарку и то се примећује на утакмицама, а и ван њих. Са новим тимом Вилневом бићу у прилици да играм Евролигу и то је један од разлога зашто сам променила клуб – закључује Јовановићева.