Кошаркашки савез Србије води рачуна о клубовима члановима, поштујући општу финансијску ситуацију… Као прошле, и ове сезоне су предвиђене награде за најбоље и најуспешније клубове. КСС је и за такмичарску сезону 2017-2018. припремио низ изненађења и донација клубовима.

Након поделе лопти, када су сви клубови сениорског ранга, као и клубови који се такмиче у Квалитетним лигама КСС, добили лопте за наступ у такмичењима, следи је још једна донација најуспешнијима…

Предвиђено је да се средства од уплата чланарина сениорских клубова Кошаркашком савезу Србије расподеле се на следећи начин:

– Прва женска лига Србије добија износ од 500.000 динара за првака Србије, 250.000 динара за другопласирану екипу и спортску опрему за трећепласирану екипу.

– Клубови Друге женске лиге Србије који остваре пласман у Прву женску лигу Србије остварују право на награду у износу од по 100.000 динара по клубу.

– Женска кадетска лига Србије, уз ослобађање клубова трошкова такси за службена лица, биће партиципирана у делу путних трошкова за учеснике лига у износу од 1.100.000 динара. Уплате ће се извршити на рачун клубова учесника из три дела.

– Јуниорска и кадетска лига Србије, уз ослобађање клубова трошкова такси за службена лица, биће партиципирана у делу путних трошкова за учеснике лига у износу од 2.500.000 динара. Уплате ће се извршити на рачун клубова учесника из три дела.

– Друга мушка лига Србије у износу од 350.000 динара за првака лиге, 150.000 динара за  другопласирану екипу и спортска опрема за трећепласирану екипу.

Поред клубова, одређена донација биће усмерена и према РКС искључиво за суфинансирање финалних турнира квалитетних лига, а о расподели тих средстава одлучиваће органи РКС, уз обавезу да се након расподеле средстава достави извештај о томе.