Треће издање Купа Србије „Куп Дејан Димитријевић“ одржано је последњег дана јула и 1. августа на Краљевом Тргу на Златибору, а нови шампиони су баскеташи Раље Интергалактик.

У конкуренцији 16 најбољих српских екипа, односно 12 које су током РОДА првенства сакупиле највећи број бодова и четири тима која су стекла право вајлд картом, баскеташи Интергалактика су тријумфом стекли и учешће на великом финалу првенства Србије, као и слот за челенџер Римини. Раљу су на Златибору представљали Марко Стојановић, Милош Миловановић, Небојша Килијан и Вук Обрадиновић, а у финалу су били бољи од тима Брокс са 21:12. За Брокс су играли Никола Перковић, Лазар Поповић, Душан Милошевић и Немања Жигон.

Првог дана Купа, баскеташи Раље су на отварању групе били убедљиви против тима КГБ Пинк Такси са 21:8, затим су у неизвесном финишу поражени од Брокса резултатом 21:20 и у последњем дуелу савладали Телеп-Церекс са 21:14. Елиминациона фаза одржана је у четвртак, а у четвртфиналу су савладали прошлогодишњег шампиона, тим Аваи резултатом 21:10, док су у полуфиналу, тријумфовали након преокрета над Земуном са 20:16.

Финале са екипом Брокс решили су бољим шутом са дистанце. У првој половини финала, Брокс је био у егалу поенима из рекета, а у наставку је Раља двојкама Обрадиновића и Миловановића решила питање победника, што је у финишу потврдио и Килијан за сигурних 21:12. Треће место припало је Земуну, док су четвртопласирани били баскеташи Армагедона, који су у четвртфиналу савладали Нови Сад, коме је и припало пето место, а Аваи је ове године шестопласирани.