Кошаркашице Хемофарм Штаде и Радивоја Кораћа играће у финалу завршног турнира Купа Милана Циге Васојевића у недељу од 17:00 часова (ТВ, РТС 2) у Смедереву. Вршчанке су сјајном игром у другом полувремену савладале у полуфиналу дуелу, браниоца трофеја Партизан Галенику и тако им се реванширале за прошлогодишњи пораз у Руми кад су се црно-беле радовале пехару: Хемофарм Штада – Партизан Галеника 81:67 (18:14, 19:24, 27:10, 17:19).

Први део утакмице прошао је углавном у изједначеној игри у којем су обе екипе имале повремене тренутке инспирације кад су доминирале паркетом. Партизана је повео 14:6 у седмом минуту, али су се кошаркашице Хемофарма брзо консолидовале и биле у минималном вођству све до финиша полувремена које је ипак припало црно-белима – 38:37. У овом периоду сусрета посебно су се истакле Марина Мандић и Саша Чађокод Вршчанки, док су код Београђанки најрасположеније биле Ива Роглић и Милица Дабовић.

Пауза је много више пријала изабраницама тренера Мирослава Попова. Кошаркашице Хемофарм Штаде су до 26. минута направиле серију 14:2 и стигле до кључне предности 51:40, а на истеку трећег периода до рекордног вођства 64:48. Капитен тима из Вршца,Биљана Станковић, мирноћом, поенима и асистенцијама мудро је предводила саиграчице. Вршчанке су рутински одолеле изабраницама Марине Маљковић које су у последњој деоници агресивном игром покушале да надохнаде велики заостатак.

– Почели смо нервозно са доста грешака и заиста у тим моментима нисам очекивао да ћемо остварити велику и убедљиву победу. Успели смо да изненадимо Партизан, што не верујем да би нам успело да је у питању био финални меч – оцена је тренера Хемофарм Штаде, Мирослава Попова.

Тренер Партизан Галеника, Марина Маљковић честитала је играчицама из Вршца, а посебно њиховом капитену.

– Све честитке Хемофарму, а посебно Биљани Станковић која је још једном показала како се бори и изгара на терену. Жао ми је што нећемо играти у финалу, направили смо доста грешака, а одсуство Дајане Бутулије велики је хендикеп за наш тим. Хемофарму желим срећу у финалу и верујем да ће њихови успеси допринети да се кошарка у Вршцу не угаси.

ХЕМОФАРМ ШТАДА: Чорда, Мандић 20, Мршић, Јакшић 1, Керкез, Станковић 20, Крњетин 10, Минић, Добричинац, Марјановић 4, Ајдуковић 8, Чађо 18.

ПАРТИЗАН ГАЛЕНИКА: Радочај 14, Бероња, Шеснић, Радуновић 6, Бучевац, Антић 5, Прчић, Роглић 10, Гладен 3, Иванчевић 9, Ђурић, Дабовић 16.

комплетна статистика: линк >>>