У великом финалу (недеља, 23 март, 17:00 часова, ТВ пренос) завршног турнира Купа Милана Циге Васојевића у Лазаревцу, баш као и прошле године састаће се Партизан и Радивој Кораћ. Изабранице тренера Милоша Павловића у другом полуфиналном дуелу савладале су Црвену звезду после велике борбе и узбудљиве завршнице у којој су биле спретније и срећније од великог ривала и заслужено стигле на корак од трофеја: Радивој Кораћ – Црвена звезда 68:64 (13:9, 23:18, 11:20, 21:17).

Велика нервоза, као и превише грешака и промашаја на обе стране обележили су почетак утакмице. Кошаркашице Радивоја Кораћа прве су дошле до жељеног ритма што им је поенима Јелене Максимовић донело благу предност после првих десет минута дуела. Изабранице тренера Милоша Павловића опипљивије вођство стекле су у финишу првог полувремена после тројке Сање Мандић – 36:23 (19 минут). Црвено-беле су биле доста непрецизније, а једину расположену играчицу у првом делу имале су једино у Нини Ђоковић. Чета тренера Драгана Вуковића преузела је иницијативу у трећем периоду. Разиграле су се Тина Јовановић и Александра Црвендакић, што је резултирало изједначењем резултата на истеку 30. минута – 47:47. Поново су Жућкове наследнице преузеле контролу, стекле минималну предност коју је Александра Станаћев готово анулирала са две везане тројке у самом финишу (63:62). Уследила је неизвесна пенал завршница у којој су се боље снашле кошаркашице Радивоја Кораћа и преко Сање Мандић и Снежане Чолић, које су биле прецизне за линије слободних бацања, стигле до тријумфа и великог славља.

РАДИВОЈ КОРАЋ: Чолић 6, Родић, Топузовић, Мандић 11, Максимовић 16, Брајковић 2, Јовановић 4, Антић 12, Ступар 4, Милић, Капор 13, Станчић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бошковић, Бероња 5, Војиновић, Станковић, Деура 6, Станаћев 7, Црвендакић 12, Ђоковић 12, Т. Јовановић 17, Папић, Матић 5, М. Јовановић.

комплетна статистика: линк >>>

погледајте страницу посвећену Купу Милан Цига Васојевић >>>