Кошаркашице Радивоја Кораћа играће у финалу завршног турнира Купа Милана Циге Васојевића у Смедереву. Изабранице тренера Драгана Вуковића савладале су у полуфиналу екипу Вождовца и сутра од 17:00 часова бориће за трофеј: Радивој Кораћ – Вождовац 69:63 (19:19, 18:12, 12:16, 20:16).

После изједначене прве четвртине (19:19) екипа Кораћа прави серију 14:2 за коју су најзаслужније билеНевена Јовановић и Тамара Капор. Од тог тренутка Вождовчанке крећу да јуре предност ривалки, али највише што су успеле било је да смање заостатак на само два поена (49:47) у 30. минуту.

– Ово је историјска победа! Пласман у финале Купа је огроман успех за наш млади тим. Ко год нам буде ривал у борби за трофеј, нећемо се лако предати, већ ћемо се трудити да што скупље продамо кожу – истакао је тренер победничке екипе, Драган Вуковић.

Тренер Вождовца, Зоран Тир, честитао је екипи Радивоја Кораћа пласман у финале.

– Победили смо их два пута ове сезоне, али су оне биле боље у најзначајнијем дуелу. Нисмо имали решење за игру високих играчица Кораћа. Ипак, морам да истакнем једну судијску грешку, која нас је доста пореметила, али није утицала на коначни резултат.

РАДИВОЈ КОРАЋ: Ј. Јовановић 2, Стјепановић 18, Н. Јовановић 15, Марковић, Капор 10, Чолић 15, Станковић, Брајковић 9, Ђорђевић, Јанковић, Топузовић, Мандић.

ВОЖДОВАЦ: Маринковић, Станковић, Живановић, Каракашевић 6, Трифуновић, М. Ивановић 16, Крстовић, С. Ивановић 10, Папић, Ковачевић 7, Дангубић 5, Вранчић 17.

комплетна статистика: линк >>>