Кошаркашице Хемофарм Штаде пласирале су се у полуфиналне завршног турнира Купа Милана Циге Васојевића који се игра у Смедереву. Вршчанке су четвртфиналном дуелу биле боље од великог ривала из Новог Сада и после константног вођства свих 40 минута стигле до вредног тријумфа: Хемофарм Штада – Војводина НИС 70:57 (25:18, 14:10, 14:16, 17:13).

Предвођене Тијаном Ајдуковић и Марином Мандић кошаркашице из Вршца су већ почетком друге четвртине стекле двоцифрену предност коју су рутински одржале до завршетка полувремена. Ипак, Новосађанке су много боље заиграле на старту трећег периода. Латинка Душанић и Ана Радовић иницирале су серију 14:4 и примакле се на само поен заостатка (43:32) у 25. минуту. Вршчанке су се брзо консолидовале, поново заиграле јаче у одбрани, преузеле контролу игре и резултата и мирно привеле меч крају.

Тијана Ајдуковић, центар Хемофарм Штаде, са 26 поена и 11 скокова понела је епитет најбоље играчице сусрета:

– Оправдале смо улогу фаворита, одиграле сасвим солидну утакмицу. Верујем да смо могли да одиграмо нешто боље у одбрани, али мислима смо већ били у полуфиналу, где ћемо највероватније играти са Партизаном.

Тренер Војводине НИС, Милорад Селимовић, није био незадовољан упркос поразу:

– Девојке су се бориле, успеле да покажу зубе почетком другог полувремена. Хемофарм је бољи ривал и заслужено је победио, нама је овај меч био припрема пред плеј-оф у коме ћемо верујем приказати много више.

ХЕМОФАРМ ШТАДА: Чорда, Мандић 13, Мршић, Јакшић, Керкез, Станковић 7, Крњетин 9, Минић, Добричинац, Марјановић, Ајдуковић 26, Чађо 15.

ВОЈВОДИНА НИС: Милошевић, Чабаркапа 4, Чорто, Бошковић 7, Живадиновић 5, Поповић 8, Целић, Радовић 12, Душанић 13, Ерак 8.

комплетна статистика: линк >>>