Кошаркашице Радивоја Кораћа пласирале су се у полуфинале завршног турнира Купа Милана Циге Васојевића који је данас почео у Смедереву. Београђанке су после велике борбе вођене више од 30 минута, тек у последњој четвртини сломиле отпор борбене екипе из Јагодине:
Радивој Кораћ – Јагодина 88:75 (20:26, 20:14, 17:13, 31:22)
.

Дуел је обиловао великим серијама обе екипе и честим променама резултата. Јагодина је се боље снашла на старту дуела, повела у седмом минуту 23:10, али је уследила серија Радивоја Кораћа од 15:6. Ипак, на полувреме се отишло са нерешеним резултатом – 40:40:

Предвођене расположеним Иваном Грубор и Маријом Ковачић, Јагодинке су одолевале до 29. минута кад је забележено последње изједначење (53:53). Млада екипа Кораћа, преузела је од тог тренутка контролу игру и резултата и преко надахнуте Снежане Чолић, Тамаре Капор и Биљане Стјепановић остварила тријумф.

Тренер победничке екипе Драган Вуковић честитао је после меча својим изабраницама:

– Осим старта утакмице који смо почели у грчу, морам да будем задовољан. Ово је млада екипа која се понекад тешко бори са притиском. Очекујем Вождовац у полуфиналу и унапред им препуштам улогу фаворита.

Слађан Ивић, тренер Јагодине, честитао је екипи Радивоја Кораћа и дао своју оцену меча:

– Борили смо док год смо имали снаге у ногама. Имали смо и 15 поена предности, дуго одолевали, али нисмо могли против млађе, боље и квалитетније екипе. Мали фонд играча је наш највећи проблем. Нисмо се обрукали, напротив, зато сам посебно поносан на све девојке.

РАДИВОЈ КОРАЋ: Ј. Јовановић, Стјепановић 12, Н. Јовановић 15, Марковић 6, Капор 21, Чолић 19, Станковић 3, Брајковић 10, Ђорђевић, Јанковић, Топузовић, Мандић 2.

ЈАГОДИНА 2001: Ковачић 27, Ружић 6, Грубор 27, Димитријевић, Златановић 2, Потпара, Петковић 11, Смиљић, Стојановић, Николић 2, Стевановић, Маринковић.

комплетна статистика: линк >>>