Неизвесност у другој утакмици четвртфинала завршног турнира Купа Милан Цига Васојевић у Смедереву, између Вождовца и Врбаса трајала је само у првих пет минута (14:13). Надахнута екипа из Београда, брзом игром и снажном одбраном, већ до краја првог полувремена стекла је 26 поена предности и оправдала улогу фаворита: Вождовац – Врбас Медела 100:50 (35:17, 21:13, 25:6, 19:14).

Почетком треће четвртине Вождовчанке су направиле серију 13:0, тако да се до краја меча само постављало питање са коликом ће разликом изабранице тренера Тира изборити победу и пласман у полуфинале.

Тренер екипе Врбас Медела, Дејан Мудреша, након утакмице је изјавио:

– Честитам мом другару и пријатељу Тиру на победи и желим им пуно среће у наставку. Слабо смо одиграли. Жао ми је што се нисмо показали у неком бољем светлу на овом турниру. Мало смо изгорели у жељи. Моја екипа је доста млада и неискусна. Треба пуно да радимо да поправимо доста тога и да наредне сезоне покажемо више на финалном турниру купа. Ово није било на неком нивоу, доста смо танко одиграли.

Кошаркашица Врбаса, Ивана Јововић, била је задовољна залагањем, али не и резултатом:

– Честитам екипи Вождовца на победи. Резултат је нереалан. Дали смо све од себе. Млада смо екипа. Идемо даље, нема шта друго да се каже. Честитала бих својим играчицама на пожртвовању.

Тренер победничке екипе, Зоран Тир, изнео је своја очекивања за предстојећу утакмицу у 1/2 финалу Купа Сбије:

– Честитам екипи Врбаса на пласману у завршници. Они су млад клуб који је направио велики корак. Ја сам у најави рекао да постоји разлика између екипа из регионалне лиге и екипа из домаће лиге. Ми смо овакве тешке утакмице имали отприлике сваке недеље. Нисмо могли да се опуштамо ни против слабијих екипа из региона. Видело се да је екипу Врбаса та жеља доста спутала. Ми смо те неке ствари преболели у току такмичења у јадранској лиги. Ушли смо доста самоуверено. Рекао сам да је куп такмичење такво да постоје фаворити и аутсајдери и ако не одиграте на нивоу који се очекује од вас, може неко из другог плана да искочи и освоји куп. То се раније често дешавало, поготово у мушкој кошарци. Ми смо били свесни тога и припремали смо се за ову утакмицу. Окренути смо следећој утакмици. Ми против Кораћа имамо 2:0 у регионалној лиги. Они, као и ми, виде шансу. Ми смо имали добар жреб, Бог нам је дао добар жреб а на нама је да урадимо нешто. Нама је циљ да одиграмо финале. Искрено речено волео бих да то буде са Партизаном, поготово због оне прошле утакмице у Зеници.

Наташа Ковачевић, са 15 постигнутих поена била је једна од најефикаснијих играчица у победничкој екипи:

– Честитам противнику. Борили су се колико су могли. Ми смо успели на почетку да остваримо разлику и да је одржавамо до краја. Сви појединци су се уписали у листу стрелаца, што значи да је ово велика тимска победа. Окрећемо се мечу са Кораћом.

ВОЖДОВАЦ: Маринковић 18, Станковић 7, Живановић 3, Каракашевић 10, Трифуновић 3, М. Ивановић 10, Крстовић 8, С. Ивановић 5, Папић 9, Ковачевић 15, Дангубић 8, Вранчић 4 .

ВРБАС МЕДЕЛА: Миловановић, Ћетковић 2, Радоњић, Јововић 2, Рајић 2,
Цукић 1, Пуцовски, Петковић, Мијатовић 16, Остојић 8, Мицић 15, Мишковић 4.

комплетна статистика: линк >>>