Кошаркашице Радивоја Кораћа поход на одбрану титуле у Купу Милана Циге Васојевића почеле су тријумфом у четвртфиналном дуелу у Зрењанину против екипе Вршац Свислион. Изабранице тренера Милоша Павловића од самог почетка меча ставиле су до знања ривалу да их искључиво занима победа до које су дошле одличном игром у првих 20 минута сусрета. У наставку је екипа из Вршца успела да успостави равнотежу и преко ефикасне Марине Мандић значајно смањи разлику: Радивој Кораћ – Вршац Свислион 75:63 (29:16, 24:18, 9:13, 13:16). У полуфиналу у петак од 17:00 часова екипа Радивоја Кораћа састаће се са Партизаном.

Београђанке које су имале велику предност у скок игри, биле су сигурне у шуту од самог почетка утакмице и после само шестом минута дуела стигле до двоцифреног вођства – 18:6. Вршчанке које су на овом мечу могле да рачунају на само осам кошаркашица максимално су се трудиле и преко сјајне Марине Мандић пружале солидан отпор, али пуно бржа и организованија екипа Радивоја Кораћа је до краја првог полувремена стекла недостижну предност – 51:31.

Изабранице тренера Данијеле Ризвић успеле су да у трећој деоници зауставе Жућкове наследнице и дозволе им да постигну само девет поена што је нешто касније условило да дође до значајног смањења заостатка – 66:56 (33. минут). Било је то довољно упозорење кошаркашицама Радивоја Кораћа које су још једном појачале ритам и рутински привеле утакмицу крају – 75:63.

РАДИВОЈ КОРАЋ: Вучковић 1, Родић 6, Спаић, Топузовић 10, Станчић 13, Мандић 12, Спасојевић 4, Брајковић, Ђорђевић, Јакшић 9, Капор 10, Ерак 10.

ВРШАЦ СВИСЛИОН: Ћорда 10, Мандић 30, Ратковић, Стјепановић, Зиза, Јанковић 10, Радовић 7, Босњић 6.

Комплетна статистика: Линк >>>

посетите страницу посвећену финалном турниру Купа Милана Циге Васојевића 2015 >>>