Кошаркаши Мега Лекса поновили су успех од прошле године и поново се пласирали у финале Купа Радивоја Кораћа. Изабраници тренера Дејана Милојевића су у полуфиналном дуелу одиграном у нишкој дворани “Чаир” савладали екипу Вршца Свислион. Вршчани су нешто боље почели утакмицу, али како је дуел одмицао све више је до изражаја долазио квалитет и неоспорни таленат београдске екипе која је одличном игром у другом полувремену стигла до убедљиве победе: Вршац Свислион – Мега Лекс 66:85 (22:27, 15:18, 6:25, 23:15).

Као и у дуелу са Металцем, кошаркаши Вршца су и полуфиналну утакмицу у Нишу почели храбро и агресивно. Прецизним шутевима Дејана Давидовца и Николе Томашевића, изабраници Душана Гвоздића водили су у шестом минуту са 17:13. Мега Лекс се међутим брзо консолидовао и преко Ненада Миљеновић и Радета Загорца узвратио серијом од 12:0. Све запаженију улогу у тиму Дејана Милојевића имали су у тим тренуцима Немања Крстић и Дејан Мусли који су били најзаслужнији за вођство Меге 38:27 у 15. минуту. До завршетка првог полувремана Вршчани су успели само да донекле смање заостатак – 45:37.

Мега Лекс је утакмицу дефинитивно преломио средином треће четвртине кад је гранитном одбраном и под диригентском палицом разиграног плејмејкера Ненада Миљеновића стигао до убедљивог вођства – 62:43 (27. минут). Свесни да је пласман у финале осигуран, Београђани су у наставку сусрета заиграли још опуштеније и на почетку финалне деонице водили са рекордних – 73:46. У самој завршници тренер Дејан Милојевић пружио је прилику свим расположивим снагама који су рутински привели посао крају – 85:66.

ВРШАЦ СВИСЛИОН: Радивојевић, Рибошкић 8, Димић 6, Танасковић, Апић 10, Давидовац 12, Петровић, Митровић 6, Томашевић 14, Цветановић 1, Балмазовић 7, Савовић 2.

МЕГА ЛЕКС: Кешељ 8, Крстић 14, Ђоковић 1, Јарамаз 10, Вељковић, Миљеновић 14, Јокић 6, Симовић 5, Загорац 17, Симеуновић, Николић, Мусли 10.

Комплетна статистика: Линк >>>

посетите страницу посвећену финалном турниру Купа Радивоја Кораћа 2015 >>>