Екипе из АБА лиге доказале су доминација над тимовима из КЛС Агрожив шампионата и бориће се за трофеј Купа Радивоја Кораћа на финалном турниру у Нишу. У последњем четвртфиналном дуелу Хемофарм Штада је био много бољи од младе екипе Радничког ФМП и придружио се у полуфиналу Партизану мтс, Радничком из Крагујевца и Црвеној звезди Дива: Хемофарм Штада – Раднички ФМП 84:58 (27:17,18:18, 25:10, 14:13).

Вођство од десет поена разлике, стечено захваљујући прецизним шутевима Младена Јеремића и Марка Шутала средином прве четвртине Вршчани су рутински одржавали до краја првог полувремена. Серија 14:2 за вођство 59:37 на старту трећег периода и одлична игра кошаркаша Хемофарм Штаде у тим тренутцима отклонила је сваку дилему око победника овог дуела.

Тренер Хемофарм Штаде, Небојша Богавац, похвалио је приступ своје екипе дуелу против Радничког ФМП:

– Претходни резултати нису нам дали за право да опуштено уђемо у овај меч. Играли смо стрпљиво, постепено повећавали предност. Очекујем да са истом енергијом и концентрацијом изађемо на мегдан Црвеној зведи и покушамо да се пласирамо у финале. Пресудиће игра у дефанизви. Екипа која прва поклекне у одбрани биће поражена.

Милош Пејић, тренер Радничког ФМП честитао је Вршчанима на заслуженој победи:

– Разлика у квалитету између екипа из Јадранске и Кошаркашке лиге Србије је велика, што се показало и на овој утакмици. Можда смо могли да изгубимо са мањом разликом, али свакако нисмо могли да остваримо победу.

ХЕМОФАРМ ШТАДА: Дангубић 4, Ламбић 5, Мараш 7, Крстић 2, Митровић 13, Оташевић 10, Гагић 4, Шутало 17, Пантић 4, Јеремић 16, Милошевић 2, Нешовић.

РАДНИЧКИ ФМП: Ђокић 10, Зарић, Ђуран, Стаменковић 5, Миловановић 7, Василић, Силађи 3, Тубак 8, Смиљанић 4, Димић 5, Џаковић, Стојадиновић 16.

комплетна статистика: линк >>>

ПОЛУФИНАЛЕ, субота 18. фебруар

Партизан мтс – Раднички (18:00)

Црвена звезда Београд – Хемофарм Штада (20:30)