Кошаркаши ФМП после 45 минута велике борбе успели су да савладају Партизан и пласирају се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа. Црно-бели су на паркет дворане „Пионир“ због великог броја повређених игача, изашли са веома подмлађеним тимом, без главних носилаца игре, али су дуго били у прилици да се боре за тријумф. Састав из Железника је константно форсирао шут за три поена (47-16), што му је уосталом и донело одлучујућу предност. Јунак победе тима тренера Милана Гуровића био је Никола Чворовић који је постигао 27 поена, имао 13 скокова и четири асистеницје: Партизан НИС – ФМП 89:95 (17:22, 21:23, 24:17, 18:18, 9:15).

Полетна екипа ФМП-а је после почетног вођства Партизана од 9:4, успела да брзо преузме иницијативу и серијом покушаја за три поена проекрене резулатат. Састав из Железника је највише захваљујући Николи Чворовићу (14 поена, тројке 5-4) током већег дела првог полувремена одржавао предност од пет до максималних девет поена (20:29). Црно-беле су игри држали млади Петар Аранитовић (12) и капитен Ђорђе Гагић (7) који су постигли половину поена за тим Душка Вујошевића у првих 20 минута.

Много брже у нападу и јаче у одбрани заиграли су кошаркаши Партизана у трећој четвртини коју су решили у своју корист са 24:17. „Црно – бели“ су тројкама Аранитовића и Бориса Далоа најпре изједначили (50:50), а у 28. минуту после дужег времена поново дошли у вођство – 58:57. Чинило се да је тим Душка Вујошевића ближи тријумфу кад је Ђоко Шалић у 34. минуту повисио на 74:68. ФМП се није предавао, све чешће је долазио до офанзивних скокова, а преко сјајног Чворовића , Огњена Добрића и Филипа Човића успео да преокрене резултат – 80:78. Ипак, Михајло Андрић је у последњим секундама успео да погоди за продужетак – 80:80.

У додатних пет минута много су се боље снашли играчи из Железника. Добрић и Човић постигли су веома брзо по пет узастопних поена, уследила је нова тројка Чворовића, што је било превише за црно-беле који су после Петра Аранитовића (36 минут) у 43. минуту остали због пет фаулова и безДалоа што је био ненадокнадив губитак.

НИКОЛА ЧВОРОВИЋ, кошаркаш ФМП-а: Ово је за нас велика победа. Знали смо у каквим проблемима је Партизан, знали да имамо шансу да се пласирамо у полуфинале и борили смо се до самог краја. Мислим да је било пресудно, што нисмо одустајали ни клонули духом кад нам није ишло, кад смо грешили и играли лоше.

МИЛАН ГУРОВИЋ, тренер ФМП-а: Жело бих да честитам кошаркашима Партизана на фер и коректној борби и даим пожелим да их што пре заобиђу повреде. Играли смо добро свих 45 минута, борили се за сваку лопту. Прибојавао сам се да наши млади играчи не подлегну притиску, јер мало ко од њих је тренирао, а да не говоримо о томе да је играо утакмице у „Пиониру“. Радује ме што смо имали више асистенција и освојених лопти од противника.

МИХАЈЛО АНДРИЋ, кошаркаш ПАРТИЗАН НИС: Тешка утакмица, поготово ако се узме у обзир у ком смо саставу играли. ФМП је на крају изашао као победник и желим им сву срећу у наставку такмичења.

ДУШКО ВУЈОШЕВИЋ, тренер ПАРТИЗАН НИС: Повреде и опасност од нових повреда су нас десетковале. Иако је свака утакмица ствар престижа, одлучили смо се да овај дуел играју само потпуно здрави играчи. Линије тим зато нису биле избалансиране на прави начин. На бековским позицијам нисмо могли да ротирамо превише, док посебно боде очи 19 скокова ФМП-а у нападу што је кривица наших центара. Окрећемо се преосталим такмичењима.

ПАРТИЗАН НИС: Маринковић 2, Аранитовић 20, Дало 14, Милутинов, Андрић, Гагић 15, Мусли 12, Шалић 11, Андрић 15, Безбрадица.

ФМП: Човић 16, Чворовић 27, Џековић, Ђукановић 11, Дунђерски 3, Каплановић 4, Добрић 14, Смиљанић, Штурановић 6, Гудурић 14, Мишановић.

Комплетна статистика: линк >>>

погледајте страницу посвећену Финалном турниру Купа Радивоја Кораћа 2014 >>>