Кошаркаши Партизана рутински су оправдали улогу фаворита у четвртфиналном дуелу против Војводине у оквиру четвртфинала завршног турнира Купа Радивоја Кораћа који се одржава у Нишу. Црно-беле није служио шут током првог полувремена, али су чврстом и агресивном одбраном већ у првих 20. минута стекли озбиљно вођство. У наставку меча београдски кошаркаши поправили су прецизност, наставили да доминирају у ваздушним дуелима, тако да се већ почетком треће ћетвртине постављало питање са којом разликом ће савладати Новосађане: Партизан НИС – Војводина Србијагас 81:54 (17:11, 16:6, 32:19, 16:18).

Црно-бели су почели утакмицу серијом 7:0, да би Војводина до првих поена стигла тек у четвртом минуту. Ипак, Новосађани су успели да колико толико буду равноправни у првој четвртини која је завршена резултатом – 17:11. До краја првог полувремена изабраници тренера Душка Вујошевића које није превише служио шут из игре, захваљујући одличној одбрани, а пре свега доминацији у скок игри успели су да створе 16 поена предности – 33:17.

На старту другог полувремена кошаркаши Партизана почели су све чешће да погађају иза линије 6,75. Капитен Драган Милосављевић погодио је три, а Борис Дало и Вања Маринковић по једну тројку, за недостижно вођство црно-белих већ у 28. минуту- 54:31. Разиграо се Александар Павловић, Никола Милутинов наставио да доминира у оба рекета, што је Београђанима донело огроман капитал на крају треће четвртине – 65:36. У последњој деоници црно-бели су задовољни високим вођством донекле смањили темпо, што су кошаркаши Војводине искористили да добију тај део игре и избегну још убедљивији пораз.

ПАРТИЗАН НИС: Павловић 14, Тепић 6, Кузелоглу 2, Мурић 7, Маринковић 7, Дало 6, Милутинов 8, Милосављевић 11, Мачван 7, Ђумић 10, Мулутиновић, Безбрадица 3.

ВОЈВОДИНА СРБИЈАГАС: Јовишић 8, Новак 8, Врбански, Чампара 3, Поповић 8, Матић 5, Шешлија 9, Бурсаћ 1, Бранковић 2, Цвјетан, Јеремић 7, Грубор 3.

Комплетна статистика: Линк >>>

посетите страницу посвећену финалном турниру Купа Радивоја Кораћа 2015 >>>