У просторијама општине Лазаревац данас је одржан жреб за финални турнир Купа Милана Циге Васојевића који ће се одржати од 21. до 24. фебруара. Жребу су поред организатора турнира, челних људи Лазаревца и Кошаркашког клуба Колубара, присуствовали потпредседници Кошаркашког савеза Србије, задужени за женску кошарку, односно такмичење, Ана Јоковић и Дејан Томашевић.

Техничким делом жреба руководио је Бошко Аџић, а куглице су извлачиле младе кошаркашице Младости Колубаре, Сара Урошевић, Исидора Савковић и Мина Спасојевић, као и најбоља спортисткиња Лазаревца за 2012. годину, одбојкашица Александра Гајић, које су одлучиле да ће се првог дана турнира од 17:00 часова састати Војводина и четвртопласирани тим Прве женске лиге Србије (Шумадија или Шабац), а од 19:30 на програму је дуел Партизан Галенике и Црвене звезде. Следећег дана у истим терминима играју Радивој Кораћ – Раднички Крагујевац и Вршац – Јагодина 2001. У суботу 23. фебруара играће се полуфинални дуели (17:00 и 19:30) , док је сусрет за трофеј Милана Циге Васојевића заказан за недељу, 24. фебруара од 18.00 часова уз директан ТВ пренос.

– Захвална сам граду Лазаревцу што је прихватио организацију финалног турнира Купа Милана Циге Васојевића. Верујем да ће организација турнира бити једнако успешна као и прошле године у Смедереву. У четири дана видећемо на делу осам клубова, у којима игра доста потенцијалних репрезентативки Србије, како сениорских, тако и оних у млађим селекцијама. Надам се да ће и женска кошарка постати једнако популарна у овом граду као и женска одбојка – истакла је Ана Јоковић, које је пожелела пуно среће свим учесницима и изразила наду да се немиле сцене виђене у Крагујевцу неће поновити на овом турниру.

Дејан Томашевић, верује да ће финални турнир Купа Милана Циге Васојевића бити беспрекорно организован:

– На нашем првом састанку са представницима Лазаревца истакли смо да смо им дали „врућ кромпир у руке“, сада сам готово сигуран да ће домаћини на прави начин организовати Куп и да ће то бити прави спектакл. Такође, верујем да је ово само почетак једне дивне сарадње између КСС и Лазаревца.