Репрезентативци Србије су, баш као и приликом одласка у Тел Авив и у повратку готово читаву ноћ провели у путу. У Ниш, где ће четвртак од 20:30 часова у дворани „Чаир“ одиграти утакмицу против Исланда у оквиру шестог кола квалификација за Европско првенство у Словенији, стигли су тек око 4:30 часова. Много више од напорног пута изабранике селектора Душана Ивковића мучио је пораз од селекције Израела. Најбољи кошаркаши Србије потпуно су свесни да су разочарали у „Нокија“ Арени, али и даље су убеђени да ће у другој половини квалификација пружити много боље партије и најкасније 11. септембра прославити пласман на Еуробаскет 2013. године.

Одиграли смо веома слабу утакмицу у Тел Авиву. Доста смо промашивали, а без доброг шута веома је тешко победити селекцију Израела. Борили смо се, желели победу, али често нам је падала концентрација и понављам лоше смо шутирали са свих позиција, што су кључни разлози неуспеха. Пораз је свима тешко пао, али имамо још пет утакмица и доста простора да исправимо све грешке. Распоред је напоран, игра се сваки други – трећи дан, тако да нема превише времена за анализу. Зато у наставку квалификација морамо да играмо много боље, имамо максималан приступ на сваком мечу. Кад се све заврши, моћи ћемо да подвучемо црту и да на миру установимо шта је било добро, а шта није ваљало у нашој игри – истиче Ненад Крстић.

Капитен репрезентације Србије верује да ће већ од утакмице са Исландом у Нишу све кренути узлазном путањом, а да би победа у дворани „Чаир“ била одлична увертира пред гостовање у Подгорици:

– Дуго сам у кошарци и знам, да један квалитетан тренинг или добра утакмица могу много тога да промене. Нисам играо у Рејкјавику, али су ми остали репрезентативци рекли да су Исланђани веома борбени, јаки, чврсти у дуелима. Победа нам је императив и верујем да неће долазити у питање. Позивам Нишлије да и ако можда то нисмо заслужили, дођу у дворану „Чаир“ у што већем броју и буду уз нас. Иако, смо већ претрпели два пораза верујем да пласман на Европско првенство није угрожен и да чек имамо и даље реалне шансе да освојимо прво место у групи – закључио је Ненад Крстић, капитен наше репрезентације.