Млада репрезентација Србије, игачице до 20 година старости, остварила је трећу узастопну победу на Европском првенству у Ланзаротеу (Шпанија). Изабранице селектора Игора Поленека савладале су у трећем колу плеј-офа за опстанак селекцију Турске. Прву меч лопту за опстанак у елитном рангу наш млади тим ће имати већ у петак кад ће одмерити снаге са једном од шестопласираних екипа из група „Е“ и „Ф“ : Србија – Турска 59:49 (12:18, 19:6, 18:14, 10:11).

Поново су репрезентативке Србије лоше ушле у меч и већ у шестом минуту биле суочене са озбиљним заостатком – 2:16. Погодиле су само један од десет шутева упућених према кошу ривала који je био далеко прецизнији и доминирао у скок игри. Успео је наш млади тим да се консолидује до краја прве четвртине и преко Јулијане Војиновић и Александре Црвендакић ухвати резултатски прикључак – 12:18. Још снажније су изабранице селектора Пеленека кренуле у другом периоду и веома брзо поенима Драгане Станковић и Инес Ћорде прешле у вођство – 19:18. Потпуно су српске кошаркашице преузеле контролу у наставку дуела, одличном игром у одбрани зауставиле турски тим што је у 19. минуту донело двоцифрену предност – 31:20.

У сличном ритму је протекао и почетак другог полувремена. Туркиње су успеле да средином треће четвртине донекле смање заостатак, али су Сања Мандић и Јулијана Војиновић експресно вратиле Србији сигруну предност – 42:32 (27. минут). У првих седам минута финалног периода репрезентативке Србије постигле су само четири поена, али су одличном одбраном успеле да задрже сугурно вођство 53:44. Ривал је у самом финишу успео да смањи на 53:48, међутим све дилеме око победника отклониле су Александра Црвендакић и Јулијана Војиновић са линије слободних бацања – 59:49.

СРБИЈА: Ћорда 9, Цукић, Родић, Николић, Луковић 2, Спасојевић 2, Мандић 7, Црвендакић 14, Димитријевић, Војиновић 9, Станковић 16, Ћирић.

TУРСКА: Акбаш 16, Манлаћи 2, Гулчан 5, Аташ, Барјактар, Илба, Чоклар 4, Ерат 4, Алтунбеј, Узун 6, Даринц 4, Сенјурек 8.