Млада репрезентације Србије, играчице до 20 година старости, у петак од 17:15 часова игра најважнију утакмицу на Европском првенству које се одржава у Ланзаротеу (Шпанија). Изабранице селектора Игора Поленека имају прилику да у дуелу са селекцијом Немачке обезбеде опстанак и у наставку шампионата боре се за пласман од 9. до 12. места.

Наш млади тим је на старту Европског првенства, у групној фази такмичења претрпео три неуспеха, од којих је свима најтеже пао управо онај од Немица. Уследили су мечеви у плеј-офу за опстанак у коме су српске кошаркашице приказале далеко боље игра и успеле да савладају селекције Литваније, Чешке и Турске, поправе форму и поврате самопоуздање.

Одиграли смо пуно боље у другој фази шампионата што је сасвим логично, јер смо провели недељу дана дуже заједно. Сутра нас очекује утакмица са Немачком кија нас је задужила. Очекујем пуну мобилност и велику жељу за реваншом. Да би стигли до тријумфа и опстанка, потребно је да пре свага будемо мирни и стрпљиви. Немице су тврда, дисциплинована селекција која игра на мали резултат. Верујем да ћемо бити мудри, исправити грешке из првог сусрета и остварити победу – оптимиста је селектор младе репрезентације Србије Игор Поленек.