Млада репрезентације Србије, играчице до 20 година старости, није успела да се пласира у другу фазу Европског првенства које се одржава у Ланзаротеу (Шпанија). У оквиру групе „А“ изабранице слектора Игора Поленека претрпеле су сва три пораза (Русија, Немачка, Пољска) тако да им у наставку шампионата предстоји борба за опстанак у елитној дивизији.

Наш млади тим ће најпре одиграти три меча са екипама које се такође нису пласирале у другу фазу шампионата (Украјина, Чешка, Турска), да би у петак у директном двобоју за опстанак одмерио снаге са једном од селекција из група „Е“ и „Ф“ које не изборе пласман у четвртфинале. Уколико се не оствари тријумф на том сусрет, следе два меча у којима само максималан учинак гарантује играње у елитној дивизији и следеће године.

Нико није очекивао да ћемо прву фазу окончати без победе и да ћемо се борити за опстанак. Сва три меча смо изгубили на готово идентичан начин. До половине треће четвртине били смо равноправни, ако не и бољи ривал, а онда је долазило до наглог пада у нашој игри. Посебно смо разочарали у дуелу са Немачком. Уверени у сигурну победу, желели смо што пре да остваримо високо вођство, а кад у томе нисмо успели почели смо да губимо стрпљење, што се касније претворило у страх од пораза. Морамо да се прегрупишемо, одиграмо пуно боље и осигурамо опстанак. Очекују нас три утакмице које практично не доносе ништа, а затим у петак дуел са једном од екипа која не избори пласман у чевртфинале што ће бити прва прилика да изборимо опстанак у елити – истакао је Игор Поленек, селектор младе репрезентације Србије.