Протеклог викенда, у Бијељини је одржан традиционални 19. Кошаркашки сабор Републике Српске. Бројна делегација КСС на челу са потпредседником и в.д. генералног секретара Дејаном Томашевићем и потпредседником за мушку кошарку Игором Ракочевићем присуствовала је овом лепом догађају, на коме су додељена и бројна признања, а КСС је добио плакету за „Допринос у реализацији Протокола о сарадњи“.

У ревијалном мечу, у коме је виђено доста атрактивних потеза, селекција Кошаркашке лиге Србије победила је репрезентацију Републике Српске – 108:99.

Поред утакмице, одржана су и атрактивна такмичења у закуцавањима и шутирању тројки. У закуцавањима је најбољи био кошаркаш Грађанског из Бијељине Небојша Еркић, док је најбољи тројкаш био првотимац ОКК Београда Жарко Ваљаревић. Овом приликом, проглашени су и најбољи кошаркаш и кошаркашица Републике Српске. Ова ласкава признања добили су Његош Сикираш и златна репрезентативка Србије Саша Чађо.

Поред главне утакмице, мегдан су поделили и ветерани и кошаркаши у колицима. Селекција ветерана Србије савладала је Републику Српску резултатом 59:52, док је у такмичењу кошаркаша у колицима Српска била боља од Србије – 45:36.