Иако су остварили шест уверљвих победа за репрезентацију Србије, играчи до 16 година, тек почињу прави изазови на Европском првеснтву у Летонији. Изабраници селектора Владимира Ђокића били су убедљиво први после прве и друге фазе шампионата, али пред елиминционе борбе све се заборавља и ставља у други план. Ривал српским кадетима у четвртфиналу које је на програму у четвртак (17:00 часова) у Риги биће селекција Шпаније које тек у последњем колу друге фазе избегла елиминацију и палсирала се међу осам најбољих.

– Мислим да смо досадашњим играма превазишли сва очекивања. Све је функционисало како треба, а оно што је најважније да је у ротације на свакој утакмици било свих 12 играча. Немамо играча од кога све зависи, играмо тимски и свако од играча даје допринос добрим играма и победама. Имамо добар приступ, максимално смо мотивисани, играмо са пуно жеље и енергије, о чему најбоље сведоче досадашњи резултати – истиче Ђокић.

Пред сутрашњи дуел са Шпанијом, наш Стручни штаб брину лакше повреде Бојана Нешића и Борише Симанића, што ипак не утиче на оптимизам пред вероватно најважнији меч на шампионату:

– Нешић је на сусрету против Летоније изврнуо зглоб, а Симанић добио ударац у аркаду. Биће у тиму, али питање је колико ће бити спремни да буду на нивоу досадашњих игара. Још једном ћу поновити да је колективна игра наш највећи адут и да смо на тај начин до сада побеђивали све ривале. Шпанци су играли променљиво, прилично необавезно, али су успели да уђу у четвртфинале. Играју брзо, добро шутирају и могу бити прилично незгодни. Имају одличног плејмејкера који разуме игру, разигава саиграче и од кога у принципу све полази. Мене далеко више занима како ћемо ми одиграти. Од нас све зависи, јер ако будемо одиграли како знамо и умемо верујем да ћемо доказати да смо бољи – закључио је Владимир Ђокић, селектор мушке У16 репрезентације Србије.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ:
Турска – Италија (12:30)
Француаска – БИХ (14:45)
Србија – Шпанија (17:00)
Летонија – Немачка (19:15)