Младој репрезентација Србије, играчи до 20 година старости, предстоји најважнија утакмица на Европском првенству које се одржава у Лињану (Италија). Изабранике селектора Владимира Ђокића у петак од 21:00 час очекује четвртфинални дуел са селекцијом Литваније још једна препрека на путу до победничког постоља.

Наш млади тим је у прве две фазе шампионата одиграо одлично, остварио свих седам тријумфа и уз селекцију Шпаније показао далеко највише. Српски репререзнтативци пленили су колективном игром, разноврсним нападом и чврстом одбраном за коју ниједан ривал није имао решење.

Потребно је да заборавимо све што смо урадили до сада. Ништа нам ових седам тријумфа неће значити ако не победимо Литванце. Потребно је само да у наставмо истом ритму, поновимо одрбану као у провм полувремену против Француске, будемо као и до сада максимално сконцентрисани и борбени као до сада и неће бити проблема – уверава Ненад Чанак, помоћни тренер у Стручном штабу наше младе репрезентације.

Литванци су играли веома променљиво, забележили четири победе и претрпели три пораза. Уздају се у шут за три поена, одлични су скакачи, а предводе их Домантас Сабонис, син легендарног Арвидаса, као први стрелац Едвинас Сескус.

Литванска школа је препознатиљива. И ова селекција је сачињена од сјајних шутера, мада се труде да нешто промене, да више и чешће спусте лопту испод самог кош. Наравно да је Сабонис најопаснији, али свакако треба обратити пажњу и на остале. Чврсто верујем да све од од нас све зависи и зато од самог почетка треба да почнемо најбоље што можемо, да што боље почнемо утакмицу и да форсирамо јак ритам – закључио је Ненад Чанак.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА

Француска – Чешка (14:15)

Шпанија – Белгија (16:30)

Турска – Летонија (18:45)

СРБИЈА – Литванија (21:00)