Млада репрезентација Србије, играчи до 20 година старости, завршила је прву фазу Европског првенства које се одржава у Лињану (Италија) на најбољи могући начин. Изабраници селектора Владимира Ђокића више него доминантно освојили су прво место у групи “Б”, тако што су селекције Летоније (69:56), Бугарске (104:61), Израела (100:74) и Грчке (80:62) победили са просечном разликом од 25 поена и у новоформирану групу “Е” пренели максимална четири бода која ће пуно значити у борби за четвртфинале.

Лепо је што смо уз пренента четири бода, што је био иначе и примарни циљ, оставили и добар утисак. Наш нападачки потенцијал није био споран, али свакако радује велико залагање и жеља кад је у питању игра у одбрани. Нисмо тежили убедљивим победама, али једноставно сваки играч који је добијао прилику максимално је користио указану шпансу, тако да смо константно на свим мечевима одржавали висок ритам игре. Такође, јако је важно да смо разиграли све играче, да на сваког од њих можемо да рачунамо у било ком тренутку на мечевима који следе – истиче Ђокић.

Ривали репрезентативцима Србије у другој фази Европског првенства биће домаћа селекција Италије, Белгија и Француска:

Најпре играмо са домаћином што ће бити прави испит за нашу екипу. Италијани имају огромну подршку публике и треба видети како ће се наши играчи снаћи под притиском који их очекује. Иначе, италијнски тим је показо пуно осцилација. Играли су буквално од сјаја до очаја. Белгијанци су пријатно изненађење, а чијој игри посебан тон даје одлични плеј Емануел Леконт. О Французима не треба превише трошити речи. Победили смо их недавно на турниру у Истанбулу, добро знамо за све њихове квалитете, али и мане. У сваком случају за сада све иде добро и верујем да имамо пуно разлога за оптимизам и пред наставак шампиоата и борбу за пласман у четвртфинале– закључио је Владимир Ђокић, селектор младе репрезентације Србије.