Млада репрезентација Србије, играчи до 20 година старости, наставила је са одличним играма и перфектним учинком на Европском првенству које се одржава у Лињану (Италија). Изабраници селектора Владимира Ђокића окончали су другу фазу шампионата убедљивом победом против селекције Француске, што им је седми узосвоастопни тријумф на турниру. Најбољом игром у досадашњим току првенства наш млади тим је уверљиво дошао до првог места у групи „Е“, чиме је заказао четвртфинани дуел са селекцијом Литваније која је  освојила четврто место у групи „Ф“: Србија – Француска 64:53 (17:11, 27:10, 13:14, 7:18).

 Успео је наш млади тим на самом старту, оно што мало коме полази за руком, да против селекције Француске буде доминатан у скок игри. Разиграни Александар Бурсаћ постигао је шест узастопних поена, а после две успешне акције Петра Ракићевића Србија је повела са 16:9 у осмом минуту. Висок ниво агресивности, чврста одбрана и контрола скока, красили су српске репрезентативце и у наставку меча. А кад су Марко Гудурић и Дејан Давидовац почели да погађају иза линије 6,75 наш тим је повео са убедљивих 30:13 у 16. минуту. До краја првог полувремена Ђокићеви изабраници су још више појачали ритам, а преко све бољих Радета Загорца и Драгана Апића дошли до вођства – 44:21.

Серијом 5:0 на почетку трећег периода репрезентативци Србије су још више повећали предност и што је још важнији и даље имали потпуну контролу свих дешавња на паркету. Успео је француски тим да погоди две узастопне троје, али су убрзо узвратили Давидовац и Гудурић – 56:31 (29. минут) чим су решене све формалности. У финалној деоници, селектор Ђокић је одлучио да пружи прилику играчима коју су мање играли на последњим мечевима, а што је ривал искористио да серијом 10:2 смањи на 58:41. Уследио је там-аут што је било довољна опомена нашем младом тиму да се консолидује и мирно приведе меч крају – 64:53.

СРБИЈА: Ребић, Загорац 14, Гудурић 11, Ракићевић 5, Апић 7, Бабовић, Јарамаз 2, Давидовац 12, Бурсаћ 8, Каплановић, Шалић 2, Тејић 3.

ФРАНЦУСКА: Розенфелд 9, Сидибе, Дисулије 5, Карн, Дивике 9, Бутеј, Луваву 13, Галију, Корнели 7, Лесор 6, Каба, Јабусел 4.