Млада репрезентација Србије, играчи до 20 година старости, наставила је са одличним играма и убедљивим тријумфима на Европском првенству које се одржава у Лињану (Италија). Изабраници селектора Владимира Ђокића у мечу четвртог кола групе „Б“ савладали су селекцију Израела чиме су обезбедили пласман у другу фазу шампионата. Наш млади тим је имао малих проблема на старту меча, али кад је ухватио ритам и наметнуо жељени стил игре, само се постављало питање са којом ће разликом савладати немоћног ривала: Србија – Израел 100:74 (21:27, 24:19, 29:17, 26:21).

Поново наш млади тими није имао најбољи почетак меча, што су Израелци искористили да преко Шучмана и Шерона два пута дођу до пет (7:12, 14:19), а у финишу прве четвртине после тројке Леумија и до седам поена предности – 19:26. Осим Марка Тејића и Марка Гудурића шут није превише служио остале репрезентативце Србије на старту дуела што је био главни разлог резултатског дефицита. Пуно боља одбрана у наставку меча и период од више од три минута без поена ривала, условио је преокрет Србије који је дошао у 18. минуту после тројки Огњена Јарамаза и Николе Ребића – 39:34.

Прорадио је шут у наставку сусрета, успостављена доминација у скоку, а одбрана нашег тима била је све агресивнија и чвршћа. Серијом 12:3 коју су инцирали Марко Гудурић и Дејан Давидовац, Србија је већ у 24. минуту имала капитално вођство – 57:39. Сви покушаји Израелаца да бар смање заостатак били су несупешни, пре свега због инфериорности у оба рекета. Раде Загорац је имао све запаженију улогу у нашем тиму, који је на крају треће четвртине водио са – 74:53. Иако је селектор Ђокић у финалном периоду пружио прилику скоро свим изабраницима и често мењао поставе предност Србије је у 37. минуту достигла максималних „+27“ – 89:62. До краја меча српски репрезентативци су се потрудили да дођу до 100. поена, што им је успело 24 секунде пре краја кад је Александар Бурсаћ погодио тројку.

Поново смо имали нешто спорији почетак. Истине ради Израелци су одлично шутирали у првој четвритни постигли чак 27 поена за првих десет минута. Успели смо да их зауставимо у наставку и до краја полувремена преокренемо резултат. После тога је све било лакше, контролисали смо утакмицу, били максимално озбиљни и константно повећавали предност– истако је Владимир Ђокић, селектор младе репрезентације Србије.

СРБИЈА: Ребић 16, Загорац 14, Гудурић 17, Ракићевић 2, Апић, Бабовић, Јарамаз 16, Давидовац 9, Бурсаћ 7, Каплановић 6, Шалић, Тејић 13.

ИЗРАЕЛ: Вајс, Соркин 2, Сегев 3, Шерон 12, Шучман 11, Мор 16, Леуми 10, Сегал 6, Данино 8, Зајмансон 6, Зив, Леви.

У петом колу групе „Б репрезентација Србије у суботу од 16:30 часова игра против селекције Грчке.