Млада репрезентација Србије, играчи до 20 година старости, успешно је стартовала на Европском првенству које се одржава у Лињану (Италија). Изабраници селектора Владимира Ђокића у мечу другог кола групе „Б“ савладали су селекције Летоније. Крајњи резултат не говори довољно колико је наш млади тим морао да уложи труда и енергија како би стигао до првог тријумфа на шампионату: Србија – Летонија 69:56 (18:17, 14:14, 21:17, 16:8)

Све специфичности премијерних мечева на великим такмичењима и овога пута су дошле до пуног изражаја. Нису репрезентивци Србије никако у првој четвртини могли да дођу до препознатљиве, течне и једноставне игре. Марко Тејић је био најрасположенији на почетку сусрета што је било довољно за минималну предност после првог периода – 18:17. До првог озбиљнијег вођства – 30:23 наш млади тим је дошао у 16. минуту после неколико успешних акција Драгана Апића и тројке Дејана Давидовца. Упорни Летонци који су безуспешно форсирали шут за три поена, али и били пуно бољи у офанзивном скоку, дошли су на корак од изједначења на крају првог полувремена – 32:31.

Репрезентативци Србије су друго полувреме почели серијом 6:0 и таман кад се чинило да ће успети да преломе утакмицу, Летонци су жестоко узвратили и повели са 36:42 (25. минут). Нису се деморалисали изабраници селектора Ђокића, већ су преко Огњена Јарамаза, Марка Тејића и Дејана Давидовца још једном преокренули резултат – 58:50 (32. минут). Порасло је самопоуздање нашем младом тиму, напади Летонаца су коначно заустављени, а после тројке Марка Гудурића у 35. минуту и вођства од 63:50 пут према тријумфу био је трасиран.
Најпре треба истаћи да смо играли у веома тешким условима, малој сали, без климе, по несносној врућини. Играли смо са новим, тврдим лоптама које су од старта биле клизаве, које није било лако ни ухватити. Летонци су били у предности, јер су већ одиграли један меч у условима који заиста не приличе Европском првенству. Успели смо да дођемо до тријумфа и првих бодова што је у овом тренутку најважније. Грешили смо, промашивали, али кад је било најважније показали смо карактер и преломили утакмицу. Очекује нас сутра меч против Бугара који такође неће бити лак, иако смо квалитетнији и талентованији састав – истако је Ненад Чанак помоћни тренер у Стручном штабу наше младе репрезентације.
СРБИЈА: Ребић 5, Загорац 7, Гудурић 10, Ракићевић 6, Апић 10, Бабовић, Јарамаз 5, Давидовац 11, Бурсаћ, Каплановић 4, Шалић, Тејић 11.

ЛЕТОНИЈА: Енгерс, Ломазс 10, Звигурс 2, Плавниекс 2, Мезнијекс 14, Глудитис 9, Пазе, Смитс 13, Гекс 5, Јаунземс 1, Малманис, Страднијакс.

У трећем колу групе „Б репрезентација Србије у четвртак од 16:30 часова игра против селекције Бугарске.