Репрезентација Србије није успела да прекине серију пораза на Светском првенству за играчице до 19 година које се одржава у Литванији. У мечу за пласман изабранице селектора Зорана Ковачића изгубиле су у неизвесној завршници од селекције Холандије, тако да ће у суботу (8:00 часова) против поражене екипе из дуела Русије и Литваније играти за 11. место на шампионату: Србија – Холандија 65:66 (16:21, 17:17, 18:7, 14:21).

Српске јуниорке су приказале много бољу игру него у утакмицама друге фазе шампионата, али су због нешто лошијег финиша морале да се помире са новим неуспехом. Селекција Холандије је боље почела, у завршници првог периода стекла двоцифрено вођство (10:20), али су изабранице селектора Ковачића, највише захваљујући тројкама Кристине Топузовића и сналажљивости у нападу Катарине Вучковић успеле да у финалну деоницу уђу са солидном предношћу (53:47).

Изједначена борба у којој су се екипе смењивале у вођству потрајала је до саме завршнице. Холанђанке су са линије слободних бацања у пресудним моментима биле прецизне и успеле да поведу 62:66, а Александра Станаћев је са последњим звуком сирене успела да погоди тројку и само постави коначан резултат – 65:66.

– Осим са резултатом, свим осталим можемо да будемо делимично задовљни. Да смо овако играли у прошлим мечевима много би боље прошли на овом шампионату. Девојке су имале далеко бољи приступ, храбро се бориле, али је и даље присутан страх, евиидентно је да су константно у грчу. Шут који би требао да буде наш главни адут и даље нам задаје највише проблема. Поново смо били непрецизни у шуту за два поена, промашили доста зицера, што нас је скупо коштало и на овој утакмици – истакао је Зоран Ковачић, селектор женске У19 репрезентације Србије.

СРБИЈА: Бошњак, Црвендакић 2, Видаковић 7, Ковачевић 4, Степановић, Топузовић 14, Станаћев 11, Вучковић 17, Јанковић, Мандић 10, Ћирић, Бошковић.

ХОЛАНДИЈА: Запеј 7, Корнелијус 13, Ван Вен, Гујт, Вос, Фоке 7, Де Јонге 6, Слим 10, Треферс 16, Ван Клиф, Хоф 7, Хершоп.

Комплетна статистика: линк >>>