Рода 3×3 караван је протеклог викенда посетио Градски трг у Ужицу, а београдска екипа Олимп још једном је потврдила квалитет одневши победу над екипом 3×3 Сремска Митровица у финалу турнира „Ужице Опен“. Треће место освојила је екипа „Хотел Карабурма“.

Турнир „Ужице Опен“ је обележио заиста квалитетан баскеташки шоу, добра игра младих екипа, као и велика заинтересованост Ужичана за турнир. Централни трг је био током читавог дана пун, а значајну пажњу су привукле и забавне активације које су организовали спонзори Рода 3×3 првенства Србије – Рода трговински ланац, Триглав осигурање и Бустер.

На турниру је учествовало 18 мушких и пет женских екипа. Због падавина, пред сам крај турнира, читава организација се преместила у спортску халу у Ужицу, где су одигране финалне утакмице и уручене награде. У мушкој конкуренцији победу је однела екипа „Олимп“ из Београда, а у женској екипа „Хајдучице“. МВП турнира код мушкараца је био Иван Поповић, а код жена Наташа Бучевац. Екипа „Олимп“ је освојила 100.000 динара победивши у финалу екипу „3×3 Сремска Митровица“ која је освојила 30.000 динара, а обе екипе као и трећеласирани тим награђени су робним наградама КСС. Другопласирана екипа у женској конкуренцији је екипа „Мега“ из Ужица.

У недељу 18. јуна 2017. године у Лапову, под покровитељством Спортског савеза општине Лапово, одржан је турнир у баскету „3×3 Лапово 2017“. Преко 20 екипа из свих делова Србије тражило је шансу за победом и пласман на завршни турнир у Београду. Највише спортске среће, али пре свега умећа, имала је екипа „Хотел Карабурма“ која је у крајње неизвесном финалу победила екипу „Аутокућа Секулић“ и тако понела титулу шампиона. Нешто хладније време, као и краткотрајна киша, нису омели многобројну публику која је дупке напунила трибине и уживала у најбољем баскету који Србија има. Треба напоменути да је треће место припало екипи „Селтикс“ из Новог Сада. На крају, остаје пуно лепих успомена за препричавање локалним мештанима, који ће жељно ишчекивати следећу годину и ново заустављање 3×3 каравана баш у њиховом месту.