Лос Анђелес Клиперси, односно ђаци Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Новог Сада, су шампиони треће сезоне Јуниор НБА лиге Србије!

Клиперси су у великом финалу у дворани „Жарково“ савладали Орландо Меџик (ОШ „Лаза Костић“ из Београда“) резултатом 39:31.

У мечу за треће место, Торонто Репторси (ОШ „Душан Радовић“ из Ниша) су савладали Мемфис Гризлисе (ОШ „20. Октобар“) са 41:30 и освојили бронзане медаље.

У сјајној атмосфери пред неколико стотина гледалаца, уживали су и бивши НБА играчи Владимир Радмановић, Александар Павловић, Миле Илић и Боштјан Нахбар, који су уз генералног секретара КСС Дејана Томашевића, Нила Мејера, Ђуса Буена, Вање Чернивец и Хенрија Уткуа из НБА, првог човека Јуниор НБА лиге Србије Бојана Поповића, Санија Бећировића, власника генералног спонзора „Млекаре Шабац“ Велимира Јовановића и представнице амбасаде САД Ерике Кин уручивали појединачне награде, пехаре и медаље.

Никон Марковић из Чикаго Булса (ОШ „Бранко Ћопић“), највише је показао у такмичењу у вештинама међу дечацима. Јана Весић из Орланда (ОШ „Лаза Костић“) била је највештија девојчица на полигону.

Милан Простран, члан Мемфиса (ОШ „20. Октобар“) је најбољи шутер, док је Митар Бошњаковић, кошгетер шампиона Клиперса (ОШ „Жарко Зрењанин“), најбољи стрелац лиге, а исти дечак понео је и пехар за МВП играча финала.

Плакете КСС уручене су Нилу Мејеру представнику НБА лиге, спонзорима Млекари Шабац, Триглав осигурању и КК Жарково.

Завршница такмичења под окриљем КСС и европског огранка НБА .јуче у дворани у Жаркову, показала је да је организација ове лиге пун погодак. Владимир Радмановић био је у својству амбасадора НБА, док је Дејан Томашевић „репрезентовао” КСС и обратио се малим кошаркашима са жељом да сваког дана напредују и понесу незаборавне успомене из Јуниор НБА лиге Србије, уз констатацију да су сви победници.

Млада кошаркашица Јована Спасовски, које је недавно учествовала на Јуниор НБА кампу на Рогли, изабрана је од стране НБА Европе да представља Србију у тиму Европе на Јуниор НБА Светском првенству, које се први пут одржава ове године у августу у Орланду.

ПОЛУФИНАЛЕ: Мемфис – ЛА Клиперс 25:30, Торонто – Орландо 34:35.

ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО:Торонто – Мемфис 41:30.

ФИНАЛЕ: Орландо – ЛА Клиперс 31:39.